#zalandolovesyoga en binnenkort jij ook!

Heb je – net zoals ik – jezelf ook al meermaals voorgenomen om met yoga te starten, maar is het er nog steeds niet van gekomen? Wel, laten we samen zoeken naar de yogastijl die het best bij jij past. Het begin is altijd het moeilijkst, dus help ik je graag op weg.

on-a-healthy-adventure-zalandolovesyoga-1

Yoga soorten
Ik heb al enkele yogalessen gevolgd en de ene beviel me al beter dan de andere. Yoga starten én volhouden, is een kwestie van uitzoeken wat voor soort yoga je graag doet. Er zijn zoveel verschillende soorten en elk focussen ze op andere dingen: ontspanning, kracht, lenigheid,… Op basis van wat je er uit wil halen, kies je een bepaalde yogasoort.

Kijk rond in je buurt welke lessen er zijn en probeer er eens enkele uit. Op de meeste locaties mag je een gratis proefles doen, wat ideaal is om de yogastijl die bij jou past te vinden.

on-a-healthy-adventure-zalandolovesyoga-5

In groep of alleen
Je kan yoga in groepsles volgen, maar misschien vind je het wel aangenamer om het thuis alleen te doen. Er is een groot aanbod van yoga dvd’s en YouTube video’s. Zo ging ik zelf al aan de slag met ’30 Days of Yoga’ door Adriene (Yoga with Adriene).

on-a-healthy-adventure-zalandolovesyoga-6

Yoga must have’s
Op Zalando vind je naast enkele yogavideo’s ook een hele shopgids. Als je wil starten met yoga heb je slechts 2 dingen nodig: een yogamatje en een geschikte outfit. Een yogamatje is geen gewoon fitnessmatje, want het is echt wel nodig dat je matje anti-slip is. Yoga wordt op blote voeten gedaan en het minste dat je zweet, ga je beginnen schuiven op een gewoon fitnessmatje (voorgehad en geloof me, dat wil je vermijden). Voor yoga kies je best voor een aansluitende outfit waar je vrij in kan bewegen: een sport bh, losse(re) top en een legging.

Mijn outfit vanop de foto’s is een Prana leggingPrana top (met ingebouwde sport bh) en een Curare yogavest. Ik wissel mijn top soms ook af met een Nike low impact sport bh. Het matje is ééntje van Stella McCartney by Adidas, waarbij je meteen ook een draaglint hebt.

on-a-healthy-adventure-zalandolovesyoga-7

Ga er voor!
Dus je hebt je yoga must have’s en enkele yogalessen die je wil uitproberen, dan moet je er enkel nog voor gaan! Je zal snel ondervinden welke yogasoort je aanspreekt of niet.

Eens je je voorkeur hebt gevonden, raad ik je aan om je vooruitgang bij te houden. Trek enkele foto’s van beginnersposes en neem maandelijks een nieuwe. Zo ga je veel meer vooruitgang zien dan je zou denken. Zien van hoever je komt en merken dat je vooruitgang boekt, is gaan houden van de sport die je doet en dat kan yoga zijn. Zalando wil je met #zalandolovesyoga aansporen om het zelf te ontdekken!

on-a-healthy-adventure-zalandolovesyoga-3

Zalando yoga challenge
Om je nog verder te overtuigen om yoga een kans te geven, organiseert Zalando een yoga challenge. Post een foto van een yogapose op Instagram, tag @zalando en vermeld #zalandolovesyoga. Wie weet, win jij wel een yogareis naar Los Angeles!

on-a-healthy-adventure-zalandolovesyoga-4

Ga je mee op zoek naar de yogastijl die bij jou past?