Follow:

Yoghurt met granola, bloedappelsien en honing

Yoghurt met granola, schijfjes bloedappelsien en een beetje honing is één van de ontbijtjes die ik de laatste weken regelmatig heb gegeten. De bloedappelsien, ook wel wijnappelsien genoemd, is enkel in de koudere maanden (december – maart) verkrijgbaar.

Van kinds af ben ik dol geweest op deze rode, zoete appelsien. Zodra de bloedappelsienen in seizoen zijn, koop ik een zak. Het liefst van al maak ik er een versgeperst sapje mee, maar toen bedacht ik me dat het ook lekker moet zijn om het in schijfjes bij mijn ontbijt te eten. Zo onstond dit gemakkelijk receptje.

De honing is niet nodig, maar ik vind de smaak zo goed passen bij die van de bloedappelsien dat ik er altijd een beetje aan toevoeg.

Ingrediënten:
– 1 bloedappelsien
– 3 el granola
– 125 g magere yoghurt

Bereiding:
1. Verwijder de schil van de bloedappelsien en snij in schijfjes.
2. Neem een kommetje. Doe hierin wat yoghurt, granola, schijfjes bloedappelsien en werk af met een beetje honing.

Smakelijk!

Share on
Previous Post Next Post

Je vindt deze posts misschien ook interessant:

4 Comments

 • Reply Merel

  Heerlijk, heerlijk, heerlijk! Echt een perfect ontbijtje voor de lente 🙂 Mooie foto’s weer chick! Liefs, Merel

  21 maart 2017 at 15:23
  • Reply onahealthyadventure

   Zeker! Thx, Merel x

   29 maart 2017 at 17:44
 • Reply Angelina

  Hmm ziet er heerlijk uit!!

  21 maart 2017 at 16:11
  • Reply onahealthyadventure

   Dankjewel, Angelina!

   29 maart 2017 at 17:45

  Leave a Reply