Tongrolletjes met garnalen, mosselen, zeekraal en lamsoor

Afgelopen weekend mocht ik samen met enkele foodbloggers mee op het Delhaize inspiratieweekend. Een uitstapje met Delhaize staat altijd gelijk aan lekker eten. Zo kreeg ik onder andere dit gerecht voorgeschoteld: tongrolletjes met garnalen, mosselen, zeekraal en lamsoor.

Misschien ben je nog op zoek naar inspiratie voor een voorgerecht voor je feestmenu? Dit soepje met lekkers uit de zee is een mooie toevoeging. Vandaar dat ik besloot het recept met jullie te delen.

Ingrediënten (4 personen):
– 8 tongfilets (400g)
– 1 kg mosselen
– 50g garnalen
– 2 klontjes boter of bakken en braden
– 5 cl witte wijn
– 1 dl slagroom of light room of Griekse yoghurt
– 150g lamsoor
– 150g zeekraal
– 2 el olijfolie
– zwarte peper van de molen
– zout

Bereiding:
1. Spoel de mosselen. Doe ze in een kookpot met een klontje boter en de witte wijn. Kruidt bij met peper. Zet het deksel op de kookpot en verwarm op een hoog vuur tot alle mosselen open zijn. Giet de mosselen af en laat het kookvocht in een karaf decanteren. Haal intussen de mosselen uit hun schelp.
2. Rol de tongfilets op met de velkant naar binnen. Prik ze vast met tandenstokers.
3. Breng het kookvocht van de mosselen en 1 dl slagroom/light room/Griekse yoghurt aan de kook in een kleine stoofpan. Zet het vuur lager en leg er de rolletjes in. Zet het deksel op de pan en laat 4 minuten op een heel zacht vuurtje pocheren, net onder het kookpunt. Voeg nadien nog een klontje boter, peper en zout toe.
4. Stoof de lamsoor en zeekraal kort in wat olijfolie en breng verder op smaak met peper.
5. Verdeel de lamsoor, zeekraal, tongrolletjes, mosselen en garnalen over 4 verwarmde diepe borden.
6. Haal het kookvocht van de mosselen van het vuur en mix even met de staafmixer om de saus te doen schuimen. Voeg toe aan de borden.

Fijne feestdagen!