Tone It Up: 28 Days to Fit, Fierce & Fabulous

Een workout moet je uitdagen, anders ga jezelf  verveeld raken, maar ook je spieren. Na maanden de Bikini Body Guide van Kayla Itsines gevolgd te hebben, was het tijd voor iets nieuws. Ik zal sowieso regelmatig nog wel eens een BBG full body workout doen of deelnemen aan een challenge zoals de Summer Sweat Series, maar voor mijn dagelijks trainingschema had ik nood aan verandering. Ik startte met iets nieuws: Tone It Up!

Ik blijf in dezelfde lijn van trainers, want Katrina & Karena focussen ook op een bikini body. Ook zij voorzien een trainingsschema, waarbij het gaat om strakker worden. Ik bestelde Katrina & Karena hun eerste in boekvorm uitgebrachte workoutschema: 28 Days to Fit, Fierce & Fabulous (€21,99, Bol.com).

On a Healthy Adventure Tone It Up Fit Fierce Fab 1

Mijn eerste indruk ervan was positief: veel informatie en genoeg afwisseling. Naast workouts vind je in het boek ook gezonde recepten en mindful tips om goed op weg te zijn naar die happy, healthy lifesyle! Elke dag zijn er 3 uitdagingen: een “be fit”, “be fierce” en “be fabulous” challenge. Na dit schema 28 dagen te volgen, moet ik toegeven dat Karena & Katrina hun aanpak verfrissend is. Het werkte ook motiverend, want ik had zin om elke dag meer dan één workout te doen.

On a Healthy Adventure Tone It Up 1


Be Fit

Elke morgen is het tijd voor een Morning Booty Call: vroeger opstaan voor korte workout, wandeling, yoga of stretchsessie. De bedoeling is om bij het begin van de dag al goed op weg te zijn.
Ik sta nu elke morgen om 5u op om mijn dag te starten met een korte workout. Ik besefte opnieuw hoeveel ik er van hou om ’s morgens te sporten (met een nieuwe job was mijn workout verschoven van de ochtend naar de namiddag). Het zorgt er voor dat ik de hele dag gemotiveerd ben om er het beste van te maken: van humeur tot voedingskeuzes.

Het maakt ook niet uit wat je als Morning Booty Call doet zolang je je dag maar start met wat beweging. Je krijgt natuurlijk wel opties hiervoor. Maar als je elke ochtend start met joggen of yoga mag je dat blijven aanhouden.

Later op de dag doe je jouw Daily Fitness Challenge, de workout voor die dag. Dat kan een oefeningenreeks, cardio of HIIT zijn. Elke week verandert de routine zodat er zeker genoeg afwisseling is. Dat vond ik een pluspunt, want variatie houdt de motivatie er in.

Een dag in de week is er een rustdag.

Be Fierce
Dagelijks is er een ‘Fab Food of the Day’: een gezond voedingsmiddel en een recept daarmee. Zo kwam ik al leuke recepten tegen zoals TIU-approved limonades en pannenkoeken (nog een portie graag!). Ik vind dit een goede manier om nieuwe voedingsmiddelen of kruiden te lekker kennen.

Be Fabulous
De ‘Be Fabulous’ uitdagingen zijn er om te leren genieten van de kleine dingen: complimentjes, je haar eens anders doen, me-time, een girlsnight inplannen,… Dit kadert helemaal in het feel good aspect dat bij Tone It Up hoort.

On a Healthy Adventure Tone It Up 2


Mijn resultaten
Jullie zijn misschien nog wel het meest benieuwd naar mijn resultaten? Ik zit op een ideaal gewicht, dus gewicht verliezen doe ik niet snel meer. Dat is ook mijn doel niet. Ik train om strakker te worden en meer spierdefinitie en minder vetmassa te hebben.

Na 28 dagen Be Fit, Be Fierce, Be Fabulous weeg ik hetzelfde, maar ben ik aan elke arm 0,5 cm kwijtgeraakt. Mijn taille is zelfs toegenomen met 0,5 cm. Dat had ik wel verwacht, want ik merkte dat mijn ‘core’ sterker aan het worden was.

Ik zie ook opvallend meer definitie in mijn armspieren, terwijl ik gewoon was 4 en 6 kg kettlebells te gebruiken en nu enkel dumbbells van 1 en 1,5 kg heb vastgehad. Misschien hebben de meerdere, kortere sessies wel een beter effect op mijn lichaam.

On a Healthy Adventure Tone It Up 3
Ik blijf met  Tone It Up verder trainen. Nu is het tijd voor één van Karena & Katrina’s andere trainingsschema’s: 2016 Bikini Series!

Heb jij al van Tone It Up gehoord? Misschien ben je zelf ook lid van het #TIUteam? Moest je nog Belgische of Nederlandse TIU’ers kennen, laat het me zeker weten!