Follow:

Tone It Up: Bikini Series 2016

Ik ben een beetje laat met deze Tone It Up update. Drie weken geleden was ik klaar met de tweede ronde van de Tone It UP Bikini Series 2016. Ik had voordien al het 28 Days To Fit, Fierce & Fabulous plan gevolgd. Omdat dat zo goed was meegevallen, besloot ik om de Tone It Up zomer-challenge ook aan te gaan.

on-a-healthy-adventure-tiu-bikini-series-2016-5

Met de Bikini Series 2016 kreeg ik een uitgestippeld trainingsplan voor 8 weken, vergezeld van nieuwe, exclusieve workout video’s. De workout video’s zijn echt zo’n meerwaarde. Vanop het strand juichen Karena en Katrina je toe. Precies alsof ze je vanaf de zijlaan aanmoedingen om vol te houden en het beste van jezelf te geven.

on-a-healthy-adventure-tiu-bikini-series-2016-1

Bij de video’s kreeg ik ook een 8 week journal toegestuurd. Daarin kon ik elke dag noteren wat ik at en mijn workouts afvinken. Het eetdagboekje heb ik zelden ingevuld, maar het afvinken van mijn workouts deed ik wel. Dat laatste voelde goed, als een schouderklopje voor het uitvoeren van de oefeningen.

on-a-healthy-adventure-tiu-bikini-series-2016-2

Karena en Katrina voorzien elke week een weekplanning, maar bij elke challenge gaan ze een stapje verder. Ze willen dat je je grenzen verlegt en sterker wordt. Dat gaat natuurlijk gepaard met extra workouts. Zo is het de bedoeling dat je twee keer per dag sport: ’s morgens een ‘Morning Booty Call’ en op een ander moment je ‘Daily Workout’. Voor de ‘Daily Workout’ is er een speciale workout video van de Bikini Series 2016, maar die kan je ook vervangen door een andere workout(video).
Er zit veel variatie in de 8 weken. Tijdens elke workout train je ook zoveel mogelijk spieren tegelijkertijd. Daardoor duren de workouts niet zo lang, maar zijn ze wel even effectief als 2 workouts die op 1 spiergroep focussen.

on-a-healthy-adventure-tiu-bikini-series-2016-3

Ik moet toegeven dat ik het programma onderschat had. De korte workouts leken in het begin minder zwaar voor mijn lichaam, maar niets was minder waar. Sommige ochtenden stond ik op en dan voelde mijn lichaam zo zwaar aan. Ik had dus wekelijks een beetje meer rust nodig en dan sloeg ik een workout over of nam ik een (echte) rustdag in plaats van een actieve rustdag.

Wel waren de oefeningen heel plezant om te doen. Door de video’s lijkt het alsof je een personal training sessie hebt. Je kan jezelf zo hard uitdagen als je wil en kan. Je kiest zelf je gewicht van dumbbells en kettlebells en of je weerstandsbanden gebruikt. Als ik merkte dat een workout niet zo uitdagend (meer) was, probeerde ik het voor mezelf wat zwaarder te maken.

Omdat de Bikini Series en het Tone It Up-merk heel beach-minded zijn, besloot ik ook enkele ‘strand’foto’s te maken om toe te voegen aan deze blogpost. De foto’s zijn trouwens gemaakt in de Lommelse Sahara. Mooi daar he?

on-a-healthy-adventure-tiu-bikini-series-2016-4

Binnenkort is er een nieuwe Tone It Up herfst-uitdaging. Misschien doe ik dan wel eens een uitgebreider verslag tijdens de challenge. Dan kan je zelf nog meedoen aan de tweede ronde als het je tof lijkt!

Share on
Previous Post Next Post

Je vindt deze posts misschien ook interessant:

5 Comments

 • Reply Lies

  Mooi daar, Carolien, zeker weten. Maar veel mooier dat jij het ‘doet’ !
  Lie(f)s.

  9 september 2016 at 22:26
 • Reply Sanne

  Dit lijkt mij echt wel een fijne challenge. Het ziet er wel heel leuk uit maar ik geef je wel gelijk. Volgens mij is het zeker zwaar. 🙂

  13 september 2016 at 12:53
 • Reply Naomi

  Wat een super mooie locatie om te sporten! Echt wauw haha.

  18 september 2016 at 08:00
 • Reply On a Healthy Adventure - Koffieklets - oktober 2016 - On a Healthy Adventure

  […] It Up Ik heb deze maand ook de Tone It Up 31 Day Fall Challenge gevolgd. Voor elke dag was er een trainingsschema en een 31 rep challenge. […]

  20 juli 2018 at 18:49
 • Reply On a Healthy Adventure - Koffieklets - augustus 2016 - On a Healthy Adventure

  […] It Up Halverwege de maand liep de tweede ronde van de Tone It Up Bikini Series ten einde. Na de 28 Days to Fit, Fierce & Fabulous was ik al fan van de Tone It Up trainingen, […]

  25 juli 2018 at 13:13
 • Leave a Reply