Toast met verse opgeklopte kaas, vijgen, pistachenoten en honing

Als je voor kaas kiest als boterham beleg, kan je het simpel houden of je maakt er iets speciaals van.  Dat deed ik met verse opgeklopte kaas. Ik had enkele vijgen van de supermarkt meegebracht, dus besloot ik er een vijgen-kaas spread mee te maken.

Ik meng een beetje vijgenconfituur onder de verse opgeklopte kaas. Zo bekom ik een licht gezoete spread. De toast maak ik nog een tikkeltje zoeter door er stukjes vijg aan toe te voegen en er wat honing over te sprenkelen. De pistachenoten zorgen voor extra crunch en smaak.

Ingrediënten:
– 2 sneden brood
– 2 el verse opgeklopte kaas (bijv. St. Môret)
– 1 vijg
– 1 kl vijgenconfituur of 1 extra vijg
– 1 kl pistachenoten
– honing

Bereiding:
1. Toast het brood.
2. Neem vijgenconfituur of lepel het zachte gedeelte van één vijg uit en meng dat onder de verse opgeklopte kaas. Besmeer hiermee de toast.
3. Snij de (andere) vijg in partjes en leg dit ook op de toast.
4. Hak de pistachenoten fijn en strooi er over.
5. Werk af met een beetje honing.

Laat het smaken deze toast met verse opgeklopte kaas, vijgen, pistachenoten en honing!