Tips om te beginnen lopen

Wil je ook beginnen lopen? Lees dan zeker verder, want met deze tips zal je het (beter) volhouden 😉

1. Ken je conditie
Als je geen conditie hebt, weet dan dat het niet erg is als je de eerste keren niet zo ver kan lopen. Dat is heel normaal. Na verloop van tijd bouw je pas conditie op en zal het lopen veel beter gaan.

2. Locatie
Je locatie kan een enorm effect hebben.
Als je thuis of in de fitness op een loopband loopt, doe je elke keer hetzelfde. Dat kan gaan vervelen.
Als je buiten loopt, kan je je looproute aanpassen om er afwisseling in te brengen. Ga dan ook eens lopen in een stadspark of bos.

3. Loop buddy
Het is aangenaam om iemand te hebben die net zoals jij wil (beginnen met) lopen. Zo kan je elkaar motiveren om een aantal keer per week samen te gaan lopen.

4. Plan je loopmomenten
Probeer je loopmomenten in je agenda te plannen. Zo pas je je loopschema aan aan je andere activiteiten, maar zorg je er voor dat je toch wekelijks gaat lopen.

5. Hou een doel voor ogen
Als je begint met lopen, doe je dat voor een bepaalde reden: extra beweging, ontspanning, gewichtscontrole, trainen voor een wedstrijd,…
Maak voor jezelf een doel en werk daar naar. Bijvoorbeeld binnen 3 maanden wil ik 5 km kunnen lopen of wil ik meedoen aan die ene loopwedstrijd.

6. Track je loopmomenten
Als je werkt naar een bepaald doel zoals het behalen van een persoonlijk record noteer dan je tijden. Zo kan je je vooruitgang bijhouden.
Eens je verbetering ziet (betere conditie, kortere looptijd,…), gaat dat erg motiverend werken!

7. Sportkledij
Sportkledij kan ook veel doen. Het is altijd leuk wanneer je je goed voelt in je sportoutfit.

8. Muziek
Muziek tijdens het lopen kan de tijd sneller voorbij laten gaan. Ook zorgen upbeat nummers er voor dat je snelheid houdt tijdens het lopen.

9. Beloning
Misschien kan je jezelf ook motiveren met een beloning na een bepaald aantal loopsessies of bij het behalen van je doel.
Bijvoorbeeld voor elke keer dat je loopt, kan je 1 euro in een spaarpot steken en wanneer je 50 euro hebt, koop je een nieuw kledingstuk of laat je je verwennen met een gezichtsbehandeling.

OnaHealthyAdventurePolsbandLooptips2

Lopen jullie ook wel eens? Hebben jullie nog tips om gemotiveerd te blijven?