The Green Kitchen at Home

De laatste toevoeging aan mijn collectie kookboeken is ‘The Green Kitchen at Home‘. Het nieuwste kookboek van de hand van David Frenkiel en Luise Vindahl, beter bekend onder hun blog Green Kitchen Stories. Al enkele jaren slagen ze er in heerlijke, vegetarische recepten te creëren.

Het ene recept is al wat ingewikkelder dan het andere, maar allemaal zijn ze geslaagd én lekker. Vegetarisch eten is veel meer dan enkel groenten en fruit eten. Je moet variatie brengen in je maaltijden en de combinaties voor vegetarische gerechten zijn eindeloos. Dat tonen David en Luise keer op keer.
In ‘The Green Kitchen at Home’ ligt de focus op gerechten voor het hele gezin. Het zijn dus misschien wel toegankelijkere recepten als je (nog) niet thuis bent in de vegetarische keuken. Enkele voorbeelden: regenboog-platbrood met hummus en wortelsalade, shakshuka, traybake met halloumi,…

Als eerste maakte ik de pittige chermoula-aubergine met kikkererwten klaar. Geroosterde aubergine smaakt altijd! Deze chermoula-aubergine is gekruid met chili vlokken. De krokante kikkererwten passen er goed bij. De geur in huis wanneer je dit bereidt… ruikt heerlijk met al die kruiden! Bij dit recept hoort ook een frisse rucola-sinaasappelsalade.

De linzen-paddenstoelenburger met zoete aardappelfrietjes is alvast in de smaak gevallen. Er stond ook de tip bij om er balletjes (zoals falafel) van te maken. Goede tip, want die kan ik de dag nadien toevoegen aan een salade.

Eet jij vegetarisch? Of wil je ook wat vaker een vegetarische maaltijd klaarmaken? Dan is ‘The Green Kitchen at Home‘ iets voor jou. Er staan recepten in voor alle maaltijden, dus inspiratie genoeg!

Je kan het kookboek ‘The Green Kitchen at Home‘ (€24,99) kopen bij de boekhandel of online via Bol.com.