Follow:

Tapasschotel met truffel

Dé foodtrend van 2017 was zonder twijfel truffel! Truffel was de vorige jaren al aan populariteit aan het winnen, maar dit jaar was het niet meer weg te denken. Het dook op in restaurants, op hun menukaart of als specialiteit, maar het vond ook zijn weg naar de supermarkten. Tal van feestelijke bereidingen met truffel zag ik dit jaar in de winkelrekken liggen.

Enorm blij ben ik hiermee, want ik hou van truffel. Met de feestdagen smeer ik maar al te graag een (dun!) laagje truffelboter op een stukje honing-notenbrood en voeg daaraan een beetje rucola toe. Dat is voor mij een persoonlijke favoriet.

Zo kwam ik op het idee om dit jaar een tapasschotel samen te stellen met truffel in de hoofdrol. Ik kocht de truffelboter (al te koop in een leuk glazen potje) en truffeltapenades (truffel-witte bonen, truffel-champignon, truffel-olijven tapenade) kant-en-klaar bij Delhaize. Dat vulde ik aan met mozzarellaballetjes en stukjes heerlijk honing-notenbrood, ook van Delhaize. Nog wat druiven, rucola en pecannoten erbij en klaar. Voila, een heerlijke tapasschotel met truffel die in de smaak valt bij je gasten! Of gewoon voor jezelf omdat het kan.

Ingrediënten:
– 1 potje truffelboter
– 1 trio van truffel
– 1 zakje mini mozzarella
– 200g pitloze druiven
– 15-tal pecannoten
– 2 handjes rucola
– 1 honing-notenbrood

Bereiding:
Er valt niet veel voor te bereiden. Op 5 minuten heb je deze heerlijke tapasschotel met truffel in elkaar geflanst.
Wat ik zelf extra heb gedaan? De truffeltapenades en mozzarellaballetjes heb ik overgeschept in glazen weckpotjes. Dat toont iets mooier. Verder heb ik het honing-notenbrood doormidden gesneden zodat je kleinere sneetjes hebt.Geniet er van!

Share on
Previous Post Next Post

Je vindt deze posts misschien ook interessant:

2 Comments

 • Reply Michelle Dutoit

  Super lekker Carolien! En al zeker handig dat het weinig tijd in beslag neemt.

  27 december 2017 at 18:16
  • Reply onahealthyadventure

   Inderdaad, want in lange voorbereidingen heeft niemand momenteel zin 🙂

   28 december 2017 at 08:16

  Leave a Reply