Sportieve uitdaging: meermaals per week (snel)wandelen

Als ik de drie keer per week die ik sport niet mee reken, heb ik weinig beweging op een dag. Ik probeer wel extra beweging in mijn dag te steken door een keer meer op en af de trap te gaan, regelmatig eens recht te staan, te voet naar de winkel te gaan,… Elke dag 30 minuten bewegen, haal ik net, maar 10.000 stappen per dag zeker niet. Dat is het nadeel van een zittende job. Ik denk dat velen zich daarin herkennen.

Veritas daagde me uit om deel te nemen aan hun Sport Challenge. Nog meer sporten? Nee, want dat is voor de meesten onder ons niet haalbaar. Daarom bedacht ik een andere sportieve uitdaging: minstens 3x per week tijdens de middagpauze een (snel)wandeling maken. Dat is niet alleen goed voor het lichaam, maar ook voor de geest.

Ik merkte dat het mijn werk ten goede kwam. Na een korte (snel)wandeling van een half uur kwam ik weer fris op mijn kantoor toe. Ik heb het geluk dat mijn praktijk aan het stadspark ligt, maar je kan even goed een blokje om doen. Overtuig wat collega’s om mee te doen en maak er meteen een gezellige wandeling van.

Ik wissel een gewone wandeling af met een snelwandeling. Op dagen dat ik mijn hoofd wil leegmaken, wandel ik op het gemak.
Andere dagen zet ik er tempo achter. Wist je dat snelwandelen beter voor de vetverbranding is dan lopen? Voila, dat is extra motivatie om te gaan (snel)wandelen!

Het is een sportieve uitdaging die voor iedereen haalbaar is:
– Het is geschikt voor wie geen intensieve sport mag doen.
– Ga wandelen tijdens je middagpauze. Zo moet je geen extra tijd vrijmaken.
– Je kan het in de kleren die je aanhebt. Of je trekt snel comfortabele sportkledij aan. (Mijn outfit is van de nieuwe sportcollectie van Veritas!)

Het (snel)wandelen werkt wel aanstekelijk, want ik merk dat ik nu ’s middags vaker naar buiten trek. Het weer steekt er wel eens een stokje voor, want als het echt koud is, kom ik als koukleum niet buiten. Zodra het weer wat warmer is, gaat de koude me gelukkig niet meer tegenhouden.

Bovendien kan je deze gewoonte verder zetten in het weekend. Kom dus uit die zetel en ga buiten een frisse neus halen.

Lijkt deze sportieve uitdaging jou ook iets? Probeer het dan nu uit!