Sportief doel 2019

Vorig jaar trainde ik om vlot 10 km te lopen. Dat is goed gegaan tot ik het sporten moest afbouwen. Met als gevolg dat ook mijn conditie verslechterde, maar ondertussen ben ik weer op de juiste weg.

Toen de NN Running Club me begin deze maand uitnodigde voor een nieuwe conditietest bij Energy Lab zag ik dat als een mooie gelegenheid om mijn nieuwe start te ondersteunen.

Conditietest bij Energy Lab
Ik kreeg al meermaals de vraag wat zo’n conditietest net inhoudt. Wel, de conditietest bestaat uit een opbouwende inspanning op de loopband. Je vertrekt aan een vertrouwd looptempo dat elke 5 minuten met een km per uur verhoogd wordt tot het punt dat je niet meer kan.
Tijdens de test wordt je hartslag, de zwaarte van de intensiteit en de melkzuurwaarden (via een prikje in je oorlel) gemeten.
Zo kan je optimale trainingszone bepaald worden. Op basis van die informatie werkt een Energy Lab-coach je een op maat gemaakt trainingsschema voor 12 weken uit.

Planning
De komende 12 weken ga ik 2x per week trainen en kijken waar ik uit kom. Dus… stay tuned!

NN Running Club & Events
De NN Running Club bestaat ondertussen al één jaar (yay!). Je kan nog steeds gratis lid worden. Klik hier om je in te schrijven en je gelopen km’s om te zetten in leuke goodies.

Hou de website in de gaten, want dit najaar staan er nog verschillende NN Trainingsessies/Events, zowel voor beginnende als ervaren lopers, gepland.