Follow:

Sportief doel 2018: 10 km lopen

Degenen die mij op Instagram volgen, weten dat ik de afgelopen maanden aan het trainen was voor 10 km (vlot) te lopen.

Voorbereiding op 10km
Ik begon niet zonder plan aan mijn trainingen. Dat mijn conditie niet meer is wat die geweest is, wist ik op voorhand, dus ik moest er werk van maken.

Daarom ging ik bij Energylab Gent langs voor een conditietest. Zo kreeg ik wat meer inzicht in volgende factoren: aerobe drempel, anaerobe zone en anaerobe drempel. Op basis van die resultaten kreeg ik een loopschema op maat, waarbij ik op mijn hartslag train.

 

Verloop trainingen
Ik geef het eerlijk toe, ik heb het schema in het begin niet zo goed opgevolgd als zou moeten. Mijn werk slorpte meer tijd op dan voorzien, waardoor ik meer dan één training heb overgeslagen.

Eind september had ik mijn eerste 10 km wedstrijd al (Run Disney), dus ging ik meteen weten hoe ik er voor stond. Ik had het advies van lopen aan constant comfortabel tempo opgevolgd en daardoor ging het gelukkig vlot.

Nadien besloot ik om een tandje bij te steken en weer wat meer looptrainingen in te plannen. In december heb ik een nieuwe conditietest gepland en ik ben benieuwd om mijn vooruitgang te bekijken (en evalueren).

 

NN Running Club
Toen ik deze zomer net besloten had om 10 km als doel op te stellen, kreeg ik van de NN Running Club de vraag om lid te worden van hun loopcommunity. Dat kwam als een geschenk, want met dat nieuwe doel voor ogen kon ik dat extra steuntje in de rug wel gebruiken.

Lopen is een sport die je alleen doet, maar je bent niet helemaal alleen. Bij de NN Running Club kom je mensen met dezelfde interesses tegen. Vriendinnen Aurelie en Marianne ken ik al enkele jaren, maar gaandeweg heb ik via de loopcommunity ook 2 super toffe lopers Nele en Andy leren kennen. Zo gingen we samen naar The Color Run in Brussel in september.

Om (gratis!) lid te worden van de loopcommunity, klik hier.

 

Loopevents
Ik heb gemerkt dat ik me veel beter aan mijn doel kan houden als ik me inschrijf voor loopwedstrijden. Zo nam ik onlangs deel aan de Nature Trail Averbode en Dwars door Hasselt.

Loop jij ook? Wat is jouw doel?

Share on
Previous Post Next Post

Je vindt deze posts misschien ook interessant:

3 Comments

 • Reply Evi

  Wat fijn om te lezen dat je vlot die 10 kilometer kon halen! Hier lag het lopen door omstandigheden tijdelijk op zijn gat maar morgen start ik met een nieuw schema. Zo een conditietest lijkt me wel eens nuttig te zijn, dus ik ga daar toch ook wel eens voor kijken.

  31 oktober 2018 at 11:16
  • Reply On a Healthy Adventure

   Soms loopt het anders dan je zou willen he 🙂 Je bent snel weer vertrokken!
   Zeker, zo’n test geeft je veel meer inzicht.

   1 november 2018 at 18:54
 • Reply On a Healthy Adventure - Sportief doel 2019 - On a Healthy Adventure

  […] Vorig jaar trainde ik om vlot 10 km te lopen. Dat is goed gegaan tot ik het sporten moest afbouwen. Met als gevolg dat ook mijn conditie verslechterde, maar ondertussen ben ik er weer op de juiste weg. Toen de NN Running Club me begin deze maand uitnodigde voor een nieuwe conditietest bij Energylab zag ik dat als een mooie gelegenheid om mijn nieuwe start te ondersteunen. […]

  15 september 2019 at 14:59
 • Leave a Reply