Sportief doel 2018: 10 km lopen

Degenen die mij op Instagram volgen, weten dat ik de afgelopen maanden aan het trainen was voor 10 km (vlot) te lopen.

Voorbereiding op 10km
Ik begon niet zonder plan aan mijn trainingen. Dat mijn conditie niet meer is wat die geweest is, wist ik op voorhand, dus ik moest er werk van maken.

Daarom ging ik bij Energylab Gent langs voor een conditietest. Zo kreeg ik wat meer inzicht in volgende factoren: aerobe drempel, anaerobe zone en anaerobe drempel. Op basis van die resultaten kreeg ik een loopschema op maat, waarbij ik op mijn hartslag train.

 

Verloop trainingen
Ik geef het eerlijk toe, ik heb het schema in het begin niet zo goed opgevolgd als zou moeten. Mijn werk slorpte meer tijd op dan voorzien, waardoor ik meer dan één training heb overgeslagen.

Eind september had ik mijn eerste 10 km wedstrijd al (Run Disney), dus ging ik meteen weten hoe ik er voor stond. Ik had het advies van lopen aan constant comfortabel tempo opgevolgd en daardoor ging het gelukkig vlot.

Nadien besloot ik om een tandje bij te steken en weer wat meer looptrainingen in te plannen. In december heb ik een nieuwe conditietest gepland en ik ben benieuwd om mijn vooruitgang te bekijken (en evalueren).

 

NN Running Club
Toen ik deze zomer net besloten had om 10 km als doel op te stellen, kreeg ik van de NN Running Club de vraag om lid te worden van hun loopcommunity. Dat kwam als een geschenk, want met dat nieuwe doel voor ogen kon ik dat extra steuntje in de rug wel gebruiken.

Lopen is een sport die je alleen doet, maar je bent niet helemaal alleen. Bij de NN Running Club kom je mensen met dezelfde interesses tegen. Vriendinnen Aurelie en Marianne ken ik al enkele jaren, maar gaandeweg heb ik via de loopcommunity ook 2 super toffe lopers Nele en Andy leren kennen. Zo gingen we samen naar The Color Run in Brussel in september.

Om (gratis!) lid te worden van de loopcommunity, klik hier.

 

Loopevents
Ik heb gemerkt dat ik me veel beter aan mijn doel kan houden als ik me inschrijf voor loopwedstrijden. Zo nam ik onlangs deel aan de Nature Trail Averbode en Dwars door Hasselt.

Loop jij ook? Wat is jouw doel?