Sporten in het donker: fietslamp

De vroeg donkere avonden zijn er al een tijdje. Niet leuk als je ’s avonds nog graag buiten sport. Vorig jaar blogde ik al over hoe je je zichtbaar maakt in het donker. Daarbij focuste ik op kledij en accessoires. Vandaag vertel ik over een handig gadget voor alle fietsers: Ledlenser SEO-B5 fietslamp.

on-a-healthy-adventure-ledlenser-1

Je hebt gewone fietslampjes die dienen om jezelf zichtbaar te maken in het verkeer, maar die zijn niet voldoende als je in het donker wil fietsen aan een hoge snelheid, want daarvoor is de reikwijdte te kort. Je ziet slechts een kleine afstand voor je.

Ik was dus al even op zoek naar een geschikte fietslamp. Toen Ledlenser mij contacteerde of ik één van hun fietslampen wilde uitproberen, twijfelde ik geen seconde. Er zijn zoveel verschillende fietslampen, maar je weet pas of ze goed zijn als je ze hebt uitgetest. Mijn ervaring deel ik dan ook graag met jullie.

Ik was aangenaam verrast tijdens mijn testritjes. Een tweede, objectieve mening is altijd handig, dus gaf ik mijn pa – die wekelijks gaat fietsen/mountainbiken – ook eens het lampje mee. Hij dacht dat het eerst niet voldoende en ver genoeg verlichtte, maar na een tweede test, toen het donkerder was, is hij op die mening teruggekomen.

Het is de Power-Light optie van de Ledlenser SEO-B5 fietslamp die het zo geschikt maakt. De fietslamp heeft 3 opties: een dimfunctie, een signaallicht en een Power-Light. Die eerste twee zorgen er voor dat je – net zoals andere fietslampjes – zichtbaar bent. Het Power-Light heeft een reikwijdte van 120 m, waardoor de weg voor je verlicht wordt. Je kan dus perfect gaan mountainbiken als het wat begint te schemeren, want eens het donker is, heb je zelf genoeg verlichting om het pad en eventuele obstakels te zien. Niet alleen in het donker, ook bij grauw en mistig weer is de Ledlenser SEO-B5 een handig gadet.

on-a-healthy-adventure-ledlenser-2

Heel handig voor mountainbikers of fietsers, maar ik gebruik het fietslicht ook als ik met mijn gewone fiets weg ben. Ik vind het niet leuk als ik alleen door onverlichte baantjes moet fietsen. Door de Power-Light functie aan te zetten, verlicht ik de straten ook voldoende en heb ik een veiliger gevoel.

Ledlenser SEO-B5 fietslamp is verkrijgbaar in verschillende kleuren bij fietsenwinkels.

Ga jij mountainbiken in het donker? Gebruik jij een speciale verlichting?