Follow:

Sporten in de zon: sport zonnecrème

De lente is er vandaag eindelijk met meer zon. Wanneer je buiten sport, bescherm je je ook best tegen zonnestralen! Het mag dan nog niet zo warm zijn, die UV stralen zijn er wel dus is het belangrijk dat je je insmeert met zonnecrème.

Sporten met een plakkerig gevoel is allesbehalve aangenaam, zeker in combinatie met zweet. Daarom kan je best een sport zonnecrème gebruiken. Deze zonnecrèmes zijn speciaal ontwikkeld voor sporters. Ze sluiten de zweetklieren niet af, blijven in de huid zitten wanneer je zweet en zijn beter bestend tegen water.

On a Healthy Adventure - Zonnebescherming 1
Er zijn heel wat merken die sport zonnecrèmes aan hun gamma hebben toegevoegd zoals LancasterVision en Garnier. De zonnecrèmes zijn beschikbaar in crème, lotion of mist met SPF30 of SPF50.

Ik gebruik zelf een verschillende sport zonnecrème voor mijn lichaam en voor mijn gezicht.

Lichaam – Garnier Ambre Solaire UV Sport
Door de mist kan ik de Garnier Ambre Solaire UV Sport Mist Spray SPF30 (€16,49, bij Kruidvat of Bol.com) gemakkelijk overal aanbrengen. Uit gewoonte ‘smeer’ ik het toch nog een beetje uit. Bij het aanbrengen, heb ik een plakkerig gevoel, maar eens ingetrokken verdwijnt dat ook. Voorlopig ben ik ook nog niet verbrand. Tot zover ben ik positief over deze sport zonnecrème.

Gezicht – Biotherm Crème Solaire Dry Touch
Omdat ik nogal een gevoelige huid heb, gebruik ik een andere zonnecrème voor mijn gezicht. In sommige dagcrèmes zit al een SPF factor, wat ideaal is, maar in de meeste niet. Ik gebruik zelf Biotherm Crème Solaire Dry Touch SPF30 gezichtscrème (€21,80, verkrijgbaar bij ICI Paris XL of Bol.com). Deze crème trekt snel in zoals een dagcrème. Het beste is dat de crème je geen vettig gezicht geeft, maar zorgt voor een matte finish. Een blinkend gezicht is hiermee verleden tijd! De Biotherm Crème Solaire Dry Touch is per definitie geen sport zonnecrème, maar omdat de crème zo diep intrekt, vind ik deze ook geschikt voor tijdens het sporten.

On a Healthy Adventure - Zonnebescherming 2

Gebruik jij ook een speciale sport zonnecrème als je sport?
Heb je misschien al een ander merk uitgetest? Wat is jouw ervaring er mee?

Share on
Previous Post Next Post

Je vindt deze posts misschien ook interessant:

7 Comments

 • Reply Ines

  Ik let daar eigenlijk niet zo op (oeps) maar goed dat je dit zegt dus ik ga er eens voor kijken 😉

  5 mei 2016 at 13:20
  • Reply onahealthyadventure

   Een andere zonnecrème is ook goed hoor, maar eentje die beter bestend is tegen zweet is altijd een pluspunt 🙂

   11 mei 2016 at 08:29
 • Reply Katrien FitFriends

  Haha, ik heb er ook nog nooit bij stil gestaan, smeer me wel eens in met gewone zonnecrème en tot nu toe nog geen ongemakken ervaren 🙂

  9 mei 2016 at 18:04
  • Reply onahealthyadventure

   Ik vroeger ook niet, maar ik maakte me altijd wel een beetje zorgen als ik te hard zweet en al het zweet en zonnecrème van mijn gezicht meermaals wegveeg, haha. Eentje die dieper intrekt en tegen water en zweet kan, krijgt daardoor nu de voorkeur bij mij.

   11 mei 2016 at 08:33
 • Reply Caro

  That’s a genuinely imesrspive answer.

  9 maart 2017 at 04:36
 • Reply On a Healthy Adventure - Sporten in warme temperatuur: geschikte sportkledij - On a Healthy Adventure

  […] jaar had ik het al over het belang van een (sport) zonnecrème wanneer je in de zon gaat sporten. Als het warm is, is het ook een goed idee om over je […]

  23 juni 2017 at 09:26
 • Reply On a Healthy Adventure - Sporten bij warm weer: geschikte sportkledij - On a Healthy Adventure

  […] jaar had ik het al over het belang van een (sport) zonnecrème wanneer je in de zon gaat sporten. Als het warm is, is het ook een goed idee om over je […]

  23 juni 2017 at 09:34
 • Leave a Reply