Sporten in de zon: sport zonnecrème

De lente is er vandaag eindelijk met meer zon. Wanneer je buiten sport, bescherm je je ook best tegen zonnestralen! Het mag dan nog niet zo warm zijn, die UV stralen zijn er wel dus is het belangrijk dat je je insmeert met zonnecrème.

Sporten met een plakkerig gevoel is allesbehalve aangenaam, zeker in combinatie met zweet. Daarom kan je best een sport zonnecrème gebruiken. Deze zonnecrèmes zijn speciaal ontwikkeld voor sporters. Ze sluiten de zweetklieren niet af, blijven in de huid zitten wanneer je zweet en zijn beter bestend tegen water.

On a Healthy Adventure - Zonnebescherming 1
Er zijn heel wat merken die sport zonnecrèmes aan hun gamma hebben toegevoegd zoals LancasterVision en Garnier. De zonnecrèmes zijn beschikbaar in crème, lotion of mist met SPF30 of SPF50.

Ik gebruik zelf een verschillende sport zonnecrème voor mijn lichaam en voor mijn gezicht.

Lichaam – Garnier Ambre Solaire UV Sport
Door de mist kan ik de Garnier Ambre Solaire UV Sport Mist Spray SPF30 (€16,49, bij Kruidvat of Bol.com) gemakkelijk overal aanbrengen. Uit gewoonte ‘smeer’ ik het toch nog een beetje uit. Bij het aanbrengen, heb ik een plakkerig gevoel, maar eens ingetrokken verdwijnt dat ook. Voorlopig ben ik ook nog niet verbrand. Tot zover ben ik positief over deze sport zonnecrème.

Gezicht – Biotherm Crème Solaire Dry Touch
Omdat ik nogal een gevoelige huid heb, gebruik ik een andere zonnecrème voor mijn gezicht. In sommige dagcrèmes zit al een SPF factor, wat ideaal is, maar in de meeste niet. Ik gebruik zelf Biotherm Crème Solaire Dry Touch SPF30 gezichtscrème (€21,80, verkrijgbaar bij ICI Paris XL of Bol.com). Deze crème trekt snel in zoals een dagcrème. Het beste is dat de crème je geen vettig gezicht geeft, maar zorgt voor een matte finish. Een blinkend gezicht is hiermee verleden tijd! De Biotherm Crème Solaire Dry Touch is per definitie geen sport zonnecrème, maar omdat de crème zo diep intrekt, vind ik deze ook geschikt voor tijdens het sporten.

On a Healthy Adventure - Zonnebescherming 2

Gebruik jij ook een speciale sport zonnecrème als je sport?
Heb je misschien al een ander merk uitgetest? Wat is jouw ervaring er mee?