Smoothies & juices

Één van mijn favoriete foodbloggers Ella Woodward, aka Deliciously Ella, heeft een nieuw kookboek uit. Na haar eerste 2 kookboeken bracht ze nu een kookboekje Smoothies & Juices in zakformaat op de markt. Klein, maar fijn en boordevol heerlijke recepten.

Zoals ik jullie al eens verteld hebt, is een smoothie of sapje niet altijd gezond (lees er hier meer over). Ik kan dus niet alle recepten in het boek als een goede keuze bestempelen.

Bij sapjes heb je veel suikers die snel opgenomen worden. Geen probleem om af en toe eens een sapje te drinken, maar doe dat niet elke dag. Ik vind Ella haar portie ook wat groot, dus raad ik aan om slechts de helft van de hoeveelheden te gebruiken.

Het is zeker ook een goede keuze om fruit met groenten te mixen, zoals bij dit ‘zoet groen’ sapje. Het is een mix van ananas (zoet), komkommer (fris), gember (pittig) en limoen (zuur). Ella denkt goed na over combinaties en zorgt dat de smaken perfect samenvloeien.

Bij smoothies past Ella de juiste methode toe: niet enkel fruit, maar ook groenten en andere aanlengers zoals plantaardige melk, notenpasta’s, havermout,… Verwacht je ook aan smoothiebowls zoals je ze regelmatig op Ella’s Instagram ziet verschijnen.

In de Mae Deli had ik al veel lekkere smoothies zien passeren, maar nu kan ik ze zelf maken. Mijn favorieten uit de smoothie sectie zijn de cashew & coffee en de smoothiebowl met mango en aardbeien.

Een romig ontbijt bekom je met deze smoothie van mango & aardbeien, afgewerkt met smaakvolle toppings.

Bye bye frappucino, hello cashews & coffee smoothie.

Wil je dit Smoothies & Juices receptenboekje (VBK België, €9,99) ook in huis halen? Bestellen kan bij de boekhandel of Bol.com.