Sla, easy salades

SLA, easy salades is mijn nieuwste aanwinst in mijn collectie kookboeken. Ideaal voor wie op zoek is naar inspiratie voor de lekkerste salades.

Op een aantal jaar tijd ben ik een liefhebber van slaatjes geworden. Met de standaard restaurant salade van sla, tomaat, wortel, ei en mayonaise maak je me niet blij. Wel met salades met een variatie aan groenten en een smaakvolle, gezonde dressing! Ik stap dan ook snel een saladebar binnen waar ze een aantrekkelijke menukaart hebben of waar ik zelf mijn salade kan samenstellen.

Zo kwam ik ook terecht bij SLA, ondertussen een heuse hotspot in Nederland. SLA heeft salad bars in Amsterdam, Den Haag, Haarlem en Utrecht. Wat je daar voorgeschoteld krijgt, kan je geen slaatje noemen. Je kan het beter omschrijven als een heuse maaltijd waar je ongetwijfeld de dag mee doorkomt. Top, wat mij betreft.

Gelukkig tonen de bedenkers achter SLA hun kunnen niet alleen in de salad bars, maar hebben ze hun heerlijke saladerecepten ook gebundeld in kookboeken. In 2015 kwam SLA, een handboek voor groen, gezond en geweldig lekker eten uit en het tweede boek, SLA, easy salades, ligt sinds kort in de winkelrekken.

De prachtige cover trok meteen mijn aandacht. Mooi gestylde salades zien er nog zoveel lekkerder uit!

In SLA, easy salades vind je toegankelijke, gemakkelijke salades voor elke dag. De ene salade vraagt wat meer tijd dan de andere en daardoor zijn de recepten opgedeeld in 15 minuten, 30 minuten en 45 minuten salades.

Salades met halloumi zijn altijd een goed idee. De combinatie met appel en sinaasappel in deze salade maakte het nog lekkerder.

Ook deze salade met quinoa, courgette, gedroogde abrikozen, geroosterde pijnboompitten en avocado is eentje om klaar te maken. Mmm…

SLA, easy salades (€15) is te koop via Bol.com of bij de boekhandel.