Simply You box, de maaltijdbox van Carrefour

Tegenwoordig heb je de keuze uit heel wat foodboxen. De eerste die in België bekendheid kreeg, was Hello Fresh. Nadien zijn er nog meer spelers op de markt gekomen, maar nu zijn ook de supermarkten mee met de trend. Carrefour heeft daarom de Simply You box, vernoemd naar het gelijknamige Simply You magazine, uitgebracht.

Elke week 10 opties om uit te kiezen
Bij de Simply You box kan je elke week 3 maaltijden kiezen uit 10 beschikbare opties: vegetarische, kindvriendelijke en gerechten met vlees, gevogelte of vis.

Zodra je de box opendoet, zie je dat elke maaltijd in een apart doosje zit. Zo zie je meteen welke ingrediënten bij welk gerecht horen. Geloof me, dat kan handig zijn. Ik heb voordien al eens ingrediënten opgebruikt om er bij de laatste maaltijd achter te komen dat het voor meerdere gerechten was. Heb je een grote koelkast, dan schuif je die doosjes er gewoon zo in. Droge voeding kan je er best nog uithalen.


In oktober heeft Carrefour een test gedaan in 9 winkels. Ik heb toen de Simply You box al eens mogen uittesten. Helaas was ik er toen niet tevreden over. Vandaar dat je er ook niets over hebt zien passeren op de blog. Toen ik deze maand zag dat de maaltijdboxen opnieuw gelanceerd werden, was ik dan ook erg benieuwd of er verbetering in is gekomen.

Ik koos voor een maaltijd uit elk van de 3 categorieën.


Maaltijd 1 – veggie – Japanse groentewok met tofu
Een gerecht met tofu is gewaagd. Tofu kan heel lekker zijn als je het goed klaarmaakt. Hier was de bereiding in orde. De paddenstoelenmix zorgde voor extra smaak. Ik heb zelf ook maar de helft sojasaus gebruikt omdat het anders te zout van smaak ging zijn. Kortom: een oké gerecht, maar geen hoogvlieger.


Maaltijd 2 – kindvriendelijk – Mediteranne balletjes met tomatensaus
Wie mij beter kent, weet dat balletjes mij niet kunnen bekoren. Gelukkig lust er hier thuis wel iemand graag balletjes in tomatensaus. Handig om naast mijn eigen mening verdere feedback te horen, want smaken verschillen nu eenmaal. Het gerecht zit vol smaak en de farfalle is hapklaar, dus zeker een goede optie voor kinderen.


Maaltijd 3 – gevogelte – Thaise curry met kippenblokjes en rijst
Over dit recept had ik mijn twijfels. Vorige keer had ik iets gelijkaardigs in mijn Simply You box en dat gerecht had absoluut geen smaak. Gelukkig zat het bij deze Thaise curry wel goed. Volg je het recept, dan bekom je een zachte currysmaak. Wil je het graag wat pikanter, voeg je gewoon wat extra rode currypasta toe. Voor mij was dit het lekkerste gerecht uit mijn Simply You box.Voordelen:
– maaltijden zelf te kiezen
– herkenbare gerechten, vaak Vlaamse keuken
– seizoensgebonden ingrediënten
– maaltijden klaar in minder dan 30 minuten
– naast de receptfiche is er ook een video beschikbaar
– geen abonnement
– maaltijdbox af te halen of thuislevering

Nadelen:
– slechts 3 maaltijden
– enkel keuze uit 2 of 4 personen
– veel verpakkingsmateriaal


Bestellen + korting
Kostprijs voor 3 maaltijden bedraagt €40 voor 2 personen en €60 voor 4 personen. Bestellen kan via www.simplyyoubox.be. Je geeft je bestelling ten laatste woensdag om middernacht door voor levering/afhaling de volgende maandag.

Je krijgt €10 korting op je eerste bestelling.


Ga je de Simply You box zelf ook eens uittesten?

*Dit is een gesponsorde blogpost die tot stand kwam in samenwerking met Carrefour, voor meer informatie zie disclaimer.