Sara’s (Leuven)

Onlangs trok ik nog eens naar Leuven, mijn vroegere studentenstad. Ik sprak er af met een vriendin bij Sara’s. Dat is één van de hippe zaakjes die Leuven er de afgelopen jaren bij gekregen heeft.

Sara’s, genoemd naar eigenares Sara Guilini, is een koffiebar in de Bogaardenstraat, vlakbij het Ladeuzeplein. Het zaakje ligt een beetje verscholen tussen de drukke (winkel)straten. Je zou er zelfs zo voorbij kunnen lopen als je het niet weet zijn, maar zodra je deze verborgen parel ontdekt, ga je er nog vaak passeren.

Een koffiebar zou geen echte koffiebar zijn als ze geen lekkere cappuccino serveren. De barista’s weten hoe ze een romige cappucino moeten maken, mmm. Getest en goedgekeurd!

Ik ben dol op de rustieke koffiemokken die ze gebruiken. Ik kon het dan ook niet laten om te vragen waar ze deze gehaald hadden. Helaas komen ze uit Zuid-Afrika.

Geen koffieliefhebber? Geen probleem, want de homemade ice tea is even lekker. Dit zoete drankje wordt gemaakt van rooibosthee, blauwe bes, gember en limoen.

Een pluspunt aan Sara’s is dat ze een kleine menukaart hebben. Tussen het babbelen en koffie slurpen door kan je een hapje eten. ’s Morgens kan je ontbijten met yoghurt, granola en fruit of koffiekoeken. Overdag heb je de keuze uit 4 belegde boterhammen: eiersalade, kaas, mozzarella of hummus & cream cheese. Alle boterhammen worden voorzien van extra groenten én avocado (yes!).

Bovendien is het er erg gezellig. De combinatie van het frisse urban interieur en het knusse tuintje spreken me enorm aan. De warme ontvangst zorgt er natuurlijk ook voor dat ik met alle plezier nog eens terugga.

Adres: Bogaardenstraat 24, 3000 Leuven
Openingsuren: ma-vrij 8u30-17u, zat 10u30-17u
Reserveren: niet mogelijk
Betalen: cash
Website: facebook.com/saras