Salade met spelt, kerstomaatjes, goudbessen, zeebaars en leche de tigre dressing

Deze zomerse salade met spelt, kerstomaatjes, goudbessen, zeebaars en leche de tigre dressing moet je uitproberen! Enkele weken geleden proefde ik voor de eerste keer ceviche. Ceviche is een rauwe vissalade gemarineerd met leche de tigre, een traditionele Peruviaanse marinade. Leche de tigre smaakt heerlijk fris en dus ideaal om als dressing voor salades te gebruiken .

Leche de tigre wordt gemaakt van limoensap, knoflook, koriander, rode ui en visbouillon. Ik hoor je al denken dat dat veel werk is voor alleen de dressing. Daarom maak ik het ook niet zelf. Sinds kort heeft Delhaize enkele verse marinades van Nomad Food in hun gamma, waaronder deze leche de tigre.

Ik meng de leche de tigre met wat olijfolie en bekom zo een heerlijke dressing. Omdat het een marinade voor vis is, vraagt de salade ook om een stukje vis. Ik koos voor gebakken zeebaars. Met een mix van fijngesneden goudbessen en kerstomaatjes geef ik een zomerse toets aan de salade.

Ingrediënten (voor 1 salade):
Dressing:
– 2 tl leche de tigre
– 1 tl olijfolie

Salade:
– jonge sla
– rucola
– 75 g spelt of andere granen
– 6 goudbessen
– 6 kerstomaatjes (rood en oranje)
– 100 g zeebaarsfilet
– olijfolie

Bereiding:
1. Zet een kookpot water op en kook de spelt tot die gaar is.
2. Ondertussen snij je de goudbessen en kerstomaatjes in stukjes.
3. De dressing maak je door leche de tigre te mengen met olijfolie.
4. Ontvel de zeebaarsfilet, snij in grote stukken en bak in wat olijfolie.
5. Dresseer een bord met sla en rucola. Verdeel de spelt hierover. Voeg de goudbessen en kerstomaatjes toe. Bovenop leg je de stukken zeebaars. Als laatste giet je de leche de tigre dressing over de salade.

Smakelijk!

Hoe lekker klinkt deze salade met spelt, kerstomaatjes, goudbessen, zeebaars en leche de tigre dressing?