Salade met kip, ananas en currydressing

Te warm om te eten? Dan kies je toch voor een frisse of lauwwarme salade! Deze salade met sla, prinsessenboontjes, kerstomaatjes, ananas, cashewnoten, rozijnen, ananas en kip met een currydressing gaat zeker en vast smaken.

Na een drukke dag is dit een goede afsluiter. Eet je de salade als middagmaal, dan kan je nog wat extra energie gebruiken om de rest van de dag door te komen. Eet er dan een beetje (stok)brood, crackers, pasta, rijst of granen bij. Zo zorg je er voor dat je niet snel terug honger hebt.

Ingrediënten:
Salade:
– gemengde sla
– prinsessenboontjes
– kerstomaatjes
– enkele cashewnoten
– enkele rozijnen
– 1 schijf ananas
– 2 kippenhaasjes
– kippenkruiden
– 1 kl olijfolie of bakken en braden

Currydressing:
– 125ml (lopende) Griekse yoghurt (of light room)
– 1/4 blokje kippenbouillon
– 1/2 kl currypoeder of meer naar eigen smaak

Bereiding:
1. Kruidt de kippenhaasjes met een beetje kippenkruiden en bak ze in olijfolie.
2. Wanneer de kippenhaasjes gebakken zijn, haal je ze uit de pan. Voeg meteen daarna de Griekse yoghurt (of light room), kippenbouillon en currypoeder toe aan de pan en meng goed.
3. Ondertussen kook of stoom je de prinsessenboontjes (beet)gaar.
4. Snij de kerstomaatjes doormidden en de ananas in stukjes.
5. Meng sla, prinsessenboontjes, kerstomaatjes, ananas, cashewnoten en rozijnen. Voeg de gebakken kippenhaasjes er aan toe en werk af met de currydressing.


Tip: Je maakt altijd meer currydressing klaar dan wat je nodig hebt. Vries de overschot in in porties voor een volgende keer. Ik gebruik een ijsblokjesvorm hiervoor. Zo heb ik een kleine, geschikte portie beschikbaar om te ontdooien wanneer nodig.


Smakelijk!