Salade met groene asperges, perzik, gegrilde halloumi en honing-mosterdvinaigrette

In de zomer zijn salades de maaltijd bij uitstek. Ik probeer dan ook graag tal van combinaties uit. Deze salade met groene asperges, perzik, gegrilde halloumi en honing-mosterdvinaigrette is een topper.

Halloumi wordt steeds populairder. Deze Cypriotische geitenkaas kan je in de pan bakken of grillen zonder dat deze smelt. De eerste keer dat ik het proefde, vond ik er maar niks aan. Maar je kan nooit van de eerste keer weten of je iets lekker vindt of niet, dus maakte ik het nog een keer klaar en was ik wel meteen overtuigd. Het was de zoute smaak waar ik even aan moest wennen. Dat zoute van halloumi gaat zeer goed samen met het zoete van perzik. De honing-mosterdvinaigrette vult het perfect aan.

Ingrediënten:
– slamix
– 6 tal groene asperges
– 1 (plat)perzik
– 3 dunne plakjes halloumi
– 1 tl mosterd
– 1 tl honing
– 1 tl olijfolie

Bereiding:
1. Was de asperges. Snij het onderste stukje er van af. Snij in twee en kook zo’n 3 à 5 minuten in water met zout.
2. Grill de halloumi in een (grill)pan. De kaas smelt niet helemaal, dus zodra de grillranden zichtbaar zijn, heb je de halloumi lang genoeg gegrild.
3. Maak de honing-mosterdvinaigrette door mosterd, honing en olijfolie te mengen.
4. Snij de perzik in stukjes.
5. Neem een bowl. Als eerste leg je de bodem vol met gemengde sla. Daarop komen de asperges, stukjes perzik en gegrilde halloumi. Afwerken doe je met de honing-mosterdvinaigrette.

Smakelijk!