runDisney

runDisney weekend 2017 – verslag
In het weekend van 22-24 september was ik in Disneyland voor het runDisney weekend. Sinds vorig jaar organiseert Disneyland Parijs ook loopwedstrijden. In Amerika is dat al enkele jaren zo en eindelijk is Parijs mee. Zoals ik op Instagram beloofde, ging ik een blogpost schrijven zodat je zelf kan kijken of de runDisney loopwedstrijden iets voor jou zijn. Wie weet, zie ik je volgend jaar wel aan de startlijn!

Enkele maanden geleden bestelde ik mijn ticket voor de 5 km en sindsdien heb ik afgeteld naar het voorlaatste weekend van september. In eerste instantie ging ik alleen gaan, maar uiteindelijk zijn we met een groepje naar Disneyland vertrokken. Zoveel fijner!
Ik had enkel een ticket voor de 5 km, terwijl Marianne, Aurelie en Davinia ook nog de 10 km en halve marathon gingen lopen. Achteraf had ik toch spijt geen extra ticket voor de 10 km gekocht te hebben, maar dat is dan zeker en vast voor volgend jaar. Misschien doe ik zelfs een poging voor de halve marathon te lopen.

We kwamen vrijdag rond de middag toe in het Cheyenne hotel. Toch wel handig zo’n Disney hotel, want zo waren we snel bij de start en de Expo. Na het afzetten van onze spullen trokken we meteen richting de Expo waar we onze loopnummers moesten afhalen.

In de Expo ontdekten we ook de Magic Run Weekend muur met de namen van alle deelnemers.

Dit jaar ging de 5 km door op vrijdagavond om 20u. Om 18u30 waren we ter plekke. Omdat we in startvak C stonden, mochten we uiteindelijk pas om 20u45 starten. Gelukkig was die langere wachttijd meteen vergeten toen we van in de Village richting de Studio’s renden. De 5 km route ging doorheen de Studio’s, zowel langs de attracties als achter de decors.

Wat de run meer Disney maakte, waren de prachtige outfits die sommige lopers aanhadden. Bij de 5 km waren er dan ook veel verklede wandelaars.

Heel de run had ik iets van “Yes, ik ben door Disneyland aan het lopen. Hoe tof is dit!”. Het was gewoon geweldig. In de Village had je toeschouwers die je van bij de start aanmoedigden en in het park stonden alle medewerkers je toe te juichen.

Onderweg stonden er km-borden zodat we een idee hadden hoever we al gelopen hadden. Toen ik dacht dat de finish nog zo’n km weg was, kwam ik Mickey in loopkleding tegen. Natuurlijk even gestopt voor een foto om daarna te ontdekken dat de finish 50 m verderop was.

Aan de eindmeet kreeg ik mijn medaille overhandigd. Zo mooi én verrassend zwaar.

Ik vond de Disney run enorm fijn. Het is een unieke ervaring, zeker voor Disney fans. Ik kijk al uit naar volgend jaar!

Voor de gelegenheid hadden we t-shirts laten personaliseren. Een foto voor het kasteel mocht dan ook niet ontbreken.
Een verslag van de 10 km en halve marathon lees je op de blog van Marianne en Aurelie

 

runDisney weekend 2018 – fotoverslag
Ook in 2018 nam ik deel aan het runDisney weekend. Ik liep er de 5 en 10 km. Of het fijn was, dat laat ik de foto’s vertellen 😉 Lijkt het je ook wat om deel te nemen aan het runDisney weekend?