Follow:

Pretpark eettips

Afgelopen weekend was ik twee dagen in Disneyland Parijs.

Ik moet toegeven dat gezond eten daar, en in andere pretparken, niet gemakkelijk is. Daarom geef ik wat tips.

OnaHealthyAdventure1

Tips
– Is ontbijt inbegrepen in je hotelverblijf? Kies dan voor de gezonde voedingsmiddelen zoals volkoren brood, magere vleeswaren, ongezoete yoghurt,… Let op dat je je niet overeet, want je bent snel geneigd om nog een tweede of zelfs derde keer langs het ontbijtbuffet te passeren.

– Geen ontbijt op hotel? Neem dan zelf iets mee. Ik zorg altijd dat ik granola(repen) en fruit mee heb om ’s ochtends op te eten.

– Je kan boterhammen maken voor ’s middags. In Disneyland is er zelfs een speciaal picknick gebied, maar eten en drinken mogen ook mee het park binnen.

OnaHealthyAdventure2
– Neem een stuk fruit of gezond tussendoortje mee voor tijdens de dag. Dan kan je die ongezonde snacks in het park (gemakkelijker) weerstaan.

– Eet de dagen voor en na de uitstap gezonder. Vaak ben je bijna verplicht om iets gefrituurd te eten (oftewel 3x zoveel te betalen voor een gezondere optie). Door de dagen voor en na je bezoek gezonde maaltijden te eten, kan je de dag van je uitstap als een zondig-moment zien en gerust een keer voor die frietjes en hamburger gaan.

Voordeel van een pretparkbezoek zijn de vele km’s die je, zonder dat je het door hebt, aflegt tijdens de dag. Op 2 dagen heb ik meer dan 25 km gewandeld!

OnaHealthyAdventure3    OnaHealthyAdventure4

Share on
Previous Post Next Post

Je vindt deze posts misschien ook interessant:

4 Comments

 • Reply naomiinwonderland

  Leuke tips! Ik ga 4 mei, voor de verandering, nog eens naar Disney. Zoals je zegt, je wandelt zo veel dat die éne of twee keer dat je wat ongezonder eten niet zo heel erg uit maken, maar wij nemen ook altijd (zeker als het maar 1 dag is) ons ontbijt en zelfs een lunchpakket zelf mee, zo hoeven we maar 1 maaltijd daar te eten en misschien een lekkere snack tussendoor!

  17 april 2015 at 07:24
  • Reply onahealthyadventure

   Dankjewel Naomi! Oh leuk, dat is iets om naar uit te kijken. En nu met het lenteseizoen is het net weer iets anders 😉

   17 april 2015 at 13:54
 • Reply dressyourlifeblog

  Bedankt voor de tips! Die gaan goed van pas komen volgend weekend, drie dagen Disney magic gepland 😀
  Naomi, x

  26 april 2015 at 11:06
  • Reply onahealthyadventure

   Oh leuk, alvast veel plezier! Maar dat is zo’n beetje gegarandeerd in Disneyland 😉

   Als je graag eens een warm, vers broodje eet, dan is Earl of Sandwich in de Disney Village nog een aanrader. Daar ga ik elke keer langs 🙂 x

   26 april 2015 at 16:44

  Leave a Reply