Pretpark eettips

Afgelopen weekend was ik twee dagen in Disneyland Parijs.

Ik moet toegeven dat gezond eten daar, en in andere pretparken, niet gemakkelijk is. Daarom geef ik wat tips.

OnaHealthyAdventure1

Tips
– Is ontbijt inbegrepen in je hotelverblijf? Kies dan voor de gezonde voedingsmiddelen zoals volkoren brood, magere vleeswaren, ongezoete yoghurt,… Let op dat je je niet overeet, want je bent snel geneigd om nog een tweede of zelfs derde keer langs het ontbijtbuffet te passeren.

– Geen ontbijt op hotel? Neem dan zelf iets mee. Ik zorg altijd dat ik granola(repen) en fruit mee heb om ’s ochtends op te eten.

– Je kan boterhammen maken voor ’s middags. In Disneyland is er zelfs een speciaal picknick gebied, maar eten en drinken mogen ook mee het park binnen.

OnaHealthyAdventure2
– Neem een stuk fruit of gezond tussendoortje mee voor tijdens de dag. Dan kan je die ongezonde snacks in het park (gemakkelijker) weerstaan.

– Eet de dagen voor en na de uitstap gezonder. Vaak ben je bijna verplicht om iets gefrituurd te eten (oftewel 3x zoveel te betalen voor een gezondere optie). Door de dagen voor en na je bezoek gezonde maaltijden te eten, kan je de dag van je uitstap als een zondig-moment zien en gerust een keer voor die frietjes en hamburger gaan.

Voordeel van een pretparkbezoek zijn de vele km’s die je, zonder dat je het door hebt, aflegt tijdens de dag. Op 2 dagen heb ik meer dan 25 km gewandeld!

OnaHealthyAdventure3    OnaHealthyAdventure4