Picknicken bij Alix Table & Jardin d’Amis

Verborgen, groene plekjes in een stad kunnen mij keer op keer bekoren. Het was ook niet anders bij mijn bezoek aan Alix Table & Jardin d’Amis.

Op een zonnige zondag trok ik met mede bloggers Sarah, Nikki, Ines, Raya en Melissa naar Gent om te brunchen. De keuze viel op Alix Table & Jardin d’Amis omdat je er van mei tot en met september, als het weer het toelaat, kan picknicken. De hele tuin is aangekleed met leuke picknicktafels, lampjes en vlaggetjes.

On a Healthy Adventure Alix Table & Jardin d'Amis 5

Bij aankomst krijg je een picknickmand met borden, glazen, bestek en broodjes. Als je dan naar de tuin wandelt, valt je mond al een beetje open, want wauw! Hoe mooi is het daar?! Vanop het achterterras loopt er een paadje naar het greenhouse, achter in de tuin, waar de brunch staat uitgestalt. Tussen 11u en 13u kan je er naar hartelust eten en bijnemen zoveel je wil.

On a Healthy Adventure Alix Table & Jardin d'Amis 1

On a Healthy Adventure Alix Table & Jardin d'Amis 2

Er is koffie, thee en huisgemaakte limonade (zo lekker!). Je kan brood met beleg of een gebakken spinazie-eitje eten. Er zijn drie verschillende salades. Voor de granola fans is er ook Griekse yoghurt met huisgemaakte granola en verse fruitsalade. Afsluiten kon je met een stukje (of enkele) brownie.

On a Healthy Adventure Alix Table & Jardin d'Amis 4

insins2foto (c) Ines

De brunch kost €25 per persoon, maar is zijn geld dubbel en dik waard. Het eten is lekker, je merkt dat het dagvers is, het wordt snel aangevuld én je bevindt je op een prachtige locatie.

Als je denkt dat je na 13u vriendelijk verzoekt wordt om weg te gaan, dan heb je het mis. Je mag tot 15u in de tuin blijven zitten. Dat deden we dan ook en zo draaide onze brunch uit op een 4 uur durend uitje. Het was ook snel beslist wat we hier nog eens gingen terugkomen.

On a Healthy Adventure Alix Table & Jardin d'Amis 3

Adres: Kortrijksesteenweg 206, 9000 Gent
Openingsuren: woe-vrij 12u-14u, zon 10u-14u (okt-apr brunch) of 11u-15u (mei-sept picknick)
Reserveren: mogelijk
Betalen: cash en bancontact
Website: www.alixtablejardin.be

Reserveren voor de picknick is noodzakelijk en kan op www.alixtablejardin.be. Doe dit zeker op tijd, want veel mensen willen graag brunchen in de tuin van Alix Table & Jardin d’Amis. De picknick is snel volzet, maar je kan je op een wachtlijst plaatsen. Als er goed weer voorspeld wordt (buiten zijn er meer (picknick)tafels dan binnen), is de kans groot dat je op zaterdag voormiddag een bevestiging krijgt dat je de dag erna kan komen picknicken.

Ben jij al eens bij Alix Table & Jardin d’Amis gaan brunchen of picknicken?