Peanut butter overnight oats

Overnight oats is één van de gemakkelijkste ontbijtjes. Je maakt het de avond voordien klaar en het staat de volgende ochtend klaar op je te wachten. Handig! En lekker, zo lekker. Wat je er extra aan toevoegt, kan je zelf beslissen.

Als peanut butter lover is dat voor mij standaard pindakaas. Heerlijk als die smaak ook in de havermout is getrokken. Je kan één of twee lepel(s) toevoegen of gewoon de pot gebruiken. Dat laatste is trouwens de ultieme manier om peanut butter overnight oats te maken. Als je pot pindakaas bijna leeg is, blijft er overal wel wat hangen. Ideaal! Maakt het meteen lekkerder.

Ingrediënten:
– 2 el pindakaas of een zo goed als lege pot pindakaas
– 50 g havermout(vlokken)
– (plantaardige) melk
– optioneel: toppings

Bereiding:
1. Neem een kommetje, doe 2 el pindkaas op de bodem en voeg er havermout(vlokken) aan toe. Als je een bijna lege pot pindakaas hebt, doe je de havermout(vlokken) hierin.
2. Giet er (plantaardige) melk bij, tot waar de havermout komt.
3. Dek af met een stukje vershoudfolie en plaats in de koelkast. Tijdens de nacht trekt de melk in de havermout. Ook de pindakaassmaak zal zich hiermee mengen.
4. De ochtend daarna hoef je het de peanut butter overnight oats enkel nog, klaar om op te eten, uit de koelkast te halen.

Optioneel: Je kan nog tal van gezonde toppings toevoegen zoals: stukjes banaan (de combinatie pindakaas en banaan is een topper!), kokosschilfers, zaden, noten, gedroogd fruit, gepofte quinoa,…


Heerlijk!

Heb jij al eens overnight oats gemaakt? Ook al recht uit de pot pindakaas?