Pad thai kip

Pad thai kip is één van de bekendste en meest geliefde Thaise gerechten. 9 van de 10 keer dat ik Thais eet, kies ik voor pad thai. Toen ik in Hasselt studeerde, gingen we regelmatig naar Tasty Bowl. Hun pad thai is overheerlijk, waar je je graag voor overeet omdat je niets wil laten liggen.

Omdat ik nu niet meer kan langsgaan wanneer ik zin heb in pad thai zijn mijn vriend en ik in de keuken aan de slag gegaan en hebben we geprobeerd onze eigen lekkere pad thai kip te bekomen. Na enkele versies uit te proberen, hebben we onze favoriete combinatie van alle ingrediënten gevonden.

Mijn versie van pad thai kip valt hopelijk ook bij jullie in de smaak.

Ingrediënten (4 personen):
– 300g kipfilet
– 300g rijstnoedels
– 2 teentjes knoflook
– 2 rode chilipepers
– 1 ui
– 2 eieren
– sojascheuten
– lente-ui
– 2 el limoensap
– 2 el bruine sojasaus
– arachide- of olijfolie
– 1/2 kopje grof gehakte, geroosterde ongezouten pinda’s

Bereiding:
1. Kook water voor de noedels.
2. Snij de kipfilets in blokjes.
3. Verhit 2 el olie in een pan en bak de kip daarin.
4. Verhit 1 el olie in een pan. Doe de eieren er in en roer.
5. Haal het roerei uit de pan.
6. Plet de knofloof en chilipepers.
7. Doe 1 el olie in een wokpan. Roerbak de ui en de geplette knoflook met chilipepers.
8. Doe de noedels in het kokende water voor 4 minuten.
9. Voeg de sojasaus, het limoensap, de sojascheuten en de kippenblokjes en het roerei toe aan de wokpan en roerbak voor één minuut.
10. Giet de noedels af. Voeg de rijstnoedels toe aan de wokpan. Meng onder elkaar.
12. Verdeel de pad thai kip over de borden. Werk af met de pinda’s.

Ben jij ook zo’n fan van pad thai?
Laat me dan zeker in de reacties hieronder weten of het recept in de smaak is gevallen.