Follow:

Op ontdekking in Kopenhagen

Eind februari reisden mijn vriend en ik naar Kopenhagen. Niet meteen een warme plek, maar wel eentje die zowel in de winter als de zomer mooi is. Elke citytrip bereid ik voor om geen plekjes over het hoofd te zien.

On a Healthy Adventure Kopenhagen 1


Gezonde restaurants

Toen ik zocht op gezonde restaurants kreeg ik meer zoekresultaten dan gehoopt. Ja, Kopenhagen houdt van gezond eten! Natuurlijk heb ik enkele must visits voor jullie klaar staan.

The Union Kitchen: Een straatje verwijderd van Nyhaven vind je The Union Kitchen. Ideaal om binnen te springen voor een ontbijt en lunch (zoals geroosterd roggebrood met avocado en een gepocheerd ei) of als pauze tussen het sightseeën door. De homemade limonades zijn een aanrader.

On a Healthy Adventure The Union Kitchen

Mad & Kaffe: Dit is dé plek om te brunchen. Je kan er kiezen voor een brunch met 3, 5 of 7 tapas-style gerechtjes. Keuze genoeg, en allemaal lekker! Ik koos zelf voor cinnamon bun, croissant, avocado, roerei, chili cream cheese, croque monsieur en yoghurt met granola. Wees gewaarschuwd, ’s weekends staat er een lange wachtrij!

On a Healthy Adventure Mad of Kaffe

42Raw
: Bij 42Raw kan je terecht voor raw food. Naast ontbijt- en brunchopties liggen er ook heel wat guiltfree snacks op de toog.

On a Healthy Adventure 42Raw 2

Na een heerlijke granola bowl als ontbijt konden we een cappuccino met een stukje raw cake (tiramisu of caramel frappucino) niet afslaan.

On a Healthy Adventure 42Raw 1

Lagkagehuset: Voor een ontbijt, lunch of koffiekoek kan je langsgaan bij Lagkagehuset die te vinden is op verschillende locaties over heel de stad.

On a Healthy Adventure Lagkagehuset

Joe & The Juice: Op bijna elke straathoek vind je een Joe & The Juice. Het is een beetje de Starbucks voor sapjes in Kopenhagen.

On a Healthy Adventure Joe & The Juice

Mother: Bij Mother schotelen ze je eten voor zoals je moeder het graag zou zien: gemaakt met kwaliteitsvolle, lokale producten en vol smaak. Deze zaak is gelegen in het Meatpacking District en nodigt op het eerste zicht niet uit om binnen te gaan, maar is een bezoek zeker waard. Als je ’s middags gaat eten, is er een beperktere kaart, maar het (keuken)personeel is zo vriendelijk om op verzoek ook gerechten van het avondmenu klaar te maken. En ja, de pizza smaakte nog beter dan hoe die er uit ziet op foto!

On a Healthy Adventure Mother

Torvehallern: Op deze locatie gaat elk foodie-hart sneller slaan. In deze hallen kan je voedingsmiddelen kopen, maar ook eten bij tal van kraampjes. Er is een optie voor iedereen. Gezond eten kan bij onder andere Grød en Palæo.

On a Healthy Adventure Torvehallern

 

Beweging

Kopenhagen is niet enkel bezig met gezond eten ook beweging proberen ze te stimuleren. In elk gebied en bij veel hotels kan je snel een fiets huren om op verkenning te gaan.

Als je een loper bent, kan ik je aanraden om een begeleide loopttocht te reserveren. Elke zaterdag kan je met een local al lopend de stad te ontdekken. Meer informatie hierover vind je via deze link.
Wil je liever op je eentje gaan lopen, dan is de omgeving rond The Little Mermaid een leuke plek. Daar kan je langs het water of in het park je toertjes doen.

On a Healthy Adventure Kopenhagen 2
Ben jij al in Kopenhagen geweest?

 

Share on
Previous Post Next Post

Je vindt deze posts misschien ook interessant:

13 Comments

 • Reply Sarah - Tasting Lifestyle

  Leuk he Kopenhagen! Toen wij er waren wilden we eerst ook langs Mother gaan voor een pizza, maar zijn uiteindelijk bij Paté Paté beland in de Meatpacking district. Een zeer goed restaurantje die gerechtjes serveert in porties zoals voorgerechtjes, om te sharen. x

  7 maart 2016 at 08:23
  • Reply onahealthyadventure

   Dat restaurantje heb ik niet zien liggen, maar klinkt wel heel leuk x

   21 maart 2016 at 13:37
 • Reply Sarah

  Ziet er allemaal heerlijk uit! Bedankt voor de tips, ik hou ze zeker bij. Kopenhagen staat ook op mijn to visit lijstje. Ofwel in september, ofwel volgend jaar. 🙂

  7 maart 2016 at 08:30
  • Reply onahealthyadventure

   Kopenhagen is zeker een bezoek waard!

   21 maart 2016 at 13:37
 • Reply Lies

  ‘k Zit hier (wat dacht je, Carolien ?!) te watertanden…
  Lie(f)s.

  7 maart 2016 at 16:22
  • Reply onahealthyadventure

   Sorry Lies, als ik kon, zou ik je een stukje laten proeven.

   21 maart 2016 at 13:37
 • Reply fieke

  Yay! Enkele van jouw hotspots staan ook op ons lijstje, ik ben benieuwd!
  Alleen baal ik er enorm van dat ik omwille van mijn zwangerschap geen raw food en sapjes mag eten (toxoplasmose). Niét leuk!
  Je ziet binnenkort nog wel een verslagje op mijn blog passeren…

  8 maart 2016 at 17:06
  • Reply onahealthyadventure

   Dat is wel spijtig, maar genoeg andere hotspots om te bezoeken! Ik kijk er naar uit om jouw verslag te lezen 🙂

   21 maart 2016 at 13:40
 • Reply MARIJKE

  Wauw aan al die mooie en lekkere food foto’s te zien moet ik daar zeker nog een keer naar toe!

  9 maart 2016 at 13:10
 • Reply De Dotties

  wauw nu heb ik honger gekregen haha! leuke foto’s!

  13 maart 2016 at 18:59
 • Reply Saskia

  Oh ja. Kopenhagen! Ik wil er zeker ooit eens naartoe<3

  31 maart 2016 at 19:54
 • Reply Citytrip Stockholm vs. Kopenhagen

  Ik ging vorig jaar zowel op citytrip naar Stockholm als naar Kopenhagen, en kan nog steeds niet zeggen welke van de 2 mijn favoriet is. Beide Scandinavische steden zijn zo mooi! Leuk dat je het zo fijn hebt gehad in Kopenhagen, er valt dan ook heel wat te doen! 🙂

  3 januari 2017 at 15:23
 • Reply On a Healthy Adventure - Mercado (Antwerpen) - On a Healthy Adventure

  […] in het voormalige postkantoor op de Groenplaats. Mercado werd gecreëerd naar voorbeeld van de Torvehallerne in Kopenhagen, de Foodhallen in Amsterdam, de London Food Hall en Mercado de San Miguel in Madrid. Het is een […]

  18 juli 2018 at 08:47
 • Leave a Reply