Ontbijtrepen

Iedereen weet dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Het is dan ook van belang dat je ’s morgens al een goede keuze maakt met gezonde ingrediënten die vullen, maar vooral ook energie leveren. Havermout, noten en bosbessen zijn enkele van die zaken. Daarmee kan je enorm veel kanten uit zoals deze ontbijtrepen.

Deze ontbijtrepen zijn ideaal voor wie ’s morgens weinig tijd heeft om te ontbijten of op zoek is naar een vullend ontbijt.

On a Healthy Adventure Ontbijtrepen 5Je kan de ontbijtrepen ’s weekends klaarmaken en tot een week afgesloten in de koelkast bewaren. ’s Morgens ligt er een reep kant-en-klaar op je te wachten! De ontbijtrepen zijn erg vullend, waardoor je niet snel opnieuw honger zal krijgen.

Ingrediënten voor 8 ontbijtrepen:
Basis:
– 180 g havermout(vlokken)
– 50 g amandelschilfers
– 2 tl honing
– 1/2 tl zout
– 2 tl kaneel
– 2 bananen

Topping:
– 45 g havermout
– 25 g amandelschilfers
– 50 g noten en zadenmengeling (ik gebruikte Carrefour I Love Nuts & Fruits Vitality mix)
– 50 ml melk of plantaardig alternatief voor melk
– 1 tl kaneel
– handvol bosbessen

On a Healthy Adventure Ontbijtrepen 1

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 175°C.
2. Doe alle ingrediënten voor de basis in een blender. Blendt totdat je een natte massa bekomt.
3. Giet dat mengsel in een ovenschotel bekleed met bakpapier. Spreid de massa uit over de overschotel en druk plat. Bak de basis 8 minuten.
4. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de topping.
5. Wanneer de basis van de ontbijtrepen uit de oven gehaald wordt, doe je er de topping op en duw je deze aan met een lepel. Laat de ontbijtrepen nog 10 à 15 minuten bakken.

On a Healthy Adventure Ontbijtrepen 3

Neem jij de tijd om te ontbijten? Of moet je net zoals ik ’s morgens vroeg de baan op en kies je liever voor een snel, gezond ontbijtje?