On The Go

We eten steeds vaker op de baan. Je merkt het aan de to go potjes die de afgelopen maanden hun opmars deden in supermarkten. Ik ontbijt niet zozeer on the go, maar wel op kantoor. Ik heb gelukkig een koelkast waar ik veel in kan bewaren en een grote schuif waar ik al mijn granola en tussendoortjes – ik moet genoeg keuze hebben – in stockeer. Maar als je vaak onderweg moet eten, ben je waarschijnlijk op zoek naar lekkere meeneeemgerechtjes. Dat is wat Rens Kroes, bekend van de Powerfood boeken, inspireerde voor derde boek ‘On the Go‘.

On a Healthy Adventure On The Go lunchbox

On the Go bevat 49 heerlijke meeneemrecepten voor ontbijt, lunch, diner en snacks. Sommige gerechten trokken meteen mijn aandacht. Ik testte ondertussen al enkele recepten uit. Kijk gerust mee waar ik on the go van smulde.

Pink kickstart – Een perfect, fruitig ontbijtje om je dag mee te starten.
On a Healthy Adventure On the Go pink kickstart

Kokos-speculaasbrood – Een stukje brood is heerlijk met wat notenpasta of chia jam.
On a Healthy Adventure On the Go kokosspeculaasbrood

Coffee muffins – Zoete muffins met een lichte koffiesmaak. De coffee muffins blijven verrassend lang vers, na enkele dagen nog steeds zacht.
On a Healthy Adventure On the Go coffee muffins
Salty snack – Deze zoete aardappelpuree-hapjes vielen niet zo in de smaak. Als snack zou ik ze niet eten. Ik vind ze beter passen in een salade.
On a Healthy Adventure On The Go Salty Snack

Pecan pie – Deze taart is mijn favoriet uit On The Go. Een stukje pecan pie is smeuïg van binnen en krokant aan de buitenkant. Hij is wel wat aan de zware kant, dus je zal met een klein stukje snel genoeg hebben, maar zo kan je er langer van genieten.
On a Healthy Adventure On the Go pecan pie
Carrot pancakes – Als je van carrot cake houdt, ga je deze pancakes ook super vinden.
On a Healthy Adventure On the Go carrot pancakes

Ook deelt Rens tips over het bewaren, invriezen en voorbereiden van die maaltijden. Verder vind je in het boek informatie over wat Rens altijd in haar Powerfood keukenkastjes heeft staan en zonder welke keukenapparaten ze niet kan.

On the Go (WPG Uitgevers, €14,99) is – zeer toepasselijk – uitgebracht in zakformaat en kan je kopen bij de boekhandel of online via Bol.com.

Ben jij ook benieuwd naar dit nieuwe kookboek van Rens Kroes?