Naan met baba ganoush en geroosterde kikkererwten

Het heeft lang geduurd voordat ik baba ganoush eens proefde. Ik begrijp niet waarom, want ik ben dol op aubergines. Misschien schrikte de textuur me af. Toen ik zoveel recepten van baba ganouh zag passeren, ging ik er voor en ik ben blij dat ik deze Mediteraanse dip klaarmaakte. Super lekker!

On a Healthy Adventure Naan baba ganoush kikkererwten 1Ik eet het niet als dip, maar als broodbeleg. Via de baba ganoush krijg ik groentjes binnen, het smaakt smeuïg, het vult goed, zorgt voor afwisseling,… Ik vind de baba ganoush het lekkerst op een stukje naan brood. Ik voeg wat geroosterde kikkererwten toe voor extra crunch.

On a Healthy Adventure Naan baba ganoush kikkererwten 2
Ingrediënten:
– 1 grote of 2 mini naan origineel of knoflook-koriander (te koop bij Delhaize, Colruyt, Carrefour, AH of Jumbo, soms zijn ze ook in aanbieding bij Lidl of Aldi)
– 1 aubergine
– 1 blik(je) kikkererwten
– 1 teentje look
– 1 el olijfolie
– 1 el tahini
– 1 tl limoensap
– peper
– zout
– paprikapoeder
– 1 tl cayennepeper

On a Healthy Adventure Naan baba ganoush kikkererwten 5

On a Healthy Adventure Naan baba ganoush kikkererwten 6
On a Healthy Adventure Naan baba ganoush kikkererwten 7

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Spoel de kikkererwten af en laat uitdruppen. Dep droog alvorens ze te kruiden met paprikapoeder. Rol met je handen door de kikkerwten zodat het paprikapoeder goed verspreid is.
3. snij de aubergine overlangs door. Maak enkele insnedingen in de aubergine. Snij tot op het vel, maar er niet door. Pers een teentje look en smeer dit in de insnedingen. Kruidt de aubergine met peper en zout.
4. Beleg een ovenschotel met bakpapier. Leg hierop de aubergine en de kikkerwten (uitgespreid). Steek beide 20 minuten in de oven.
5. Laat de aubergine afkoelen en verwijder de schil. Doe de aubergine samen met olijfolie, tahini, limoensap en cayennepeper in een blender en mix tot een gladde auberginedip.
6. Bak het naan brood 4 minuten af in de oven of rooster ze in de broodrooster.
7. Bestrijk het naan brood met een dikke laag baba ganoush en werk af met de geroosterde kikkererwten.

On a Healthy Adventure Naan baba ganoush kikkererwten 3

Heb je al eens baba ganoush geproefd? Wat vind je van deze combinatie?