Meest bekeken blogposts van 2016

Nog een week en het jaar zit er weer op, het moment voor een terugblik op 2016. Jullie hebben heel wat gelezen. Daarom zet ik vandaag de meest bekeken blogposts van dit jaar op een rijtje.

Er zijn ook heel wat lezers bijgekomen, wat ik natuurlijk geweldig vind. Bedankt!

1. Duo-bananenbrood
Deze topper deelde ik vorig jaar al. Een heerlijk duo-bananenbroodje dat doet denken aan een marmercake. Ideaal als ontbijt of tussendoortje!

2. On The Go
Jullie zijn net zoals ik fan van Rens Kroes haar recepten. Dit jaar kwam On The Go uit, een kookboekje vol recepten voor ontbijt, lunch en snacks voor onderweg.

3. Summer Sweat Series
Steeds meer mensen vinden de weg naar fitness guru Kayla Itsines. Haar Bikini Body Guide is het populairste trainingsschema op deze moment. Kayla trok er dit jaar weer op uit met haar Sweat tour: bootcamps in Australië, Europa en Amerika. Een ticket scoren is niet gemakkelijk en omdat er veel naast een plaatsje grijpen, deelde Kayla dit jaar de Summer Sweat Series. Een 4 weken plan waarmee je thuis aan de slag kan.

4. Appeltaart
Deze appeltaart is een variant op de klassieker. Inspiratie haalde ik bij de Amerikaanse pumpkin pie, maar natuurlijk met appelmoes in plaats van pompoenpuree bij deze taart. Ideaal om te serveren tijdens koudere maanden.

5. Ontbijtrepen
Een snel ontbijt of eentje voor onderweg, geen probleem met deze ontbijtrepen. Een gezonde banaan-havermoutbodem met een topping van havermout, noten en bosbessen zorgt voor een gevulde maag tot de middag.

6. Voedende maaltijden voor de examenperiode
Tijdens de examens moet je goed eten. Dat betekent geen fast food en niet te veel ongezonde snacks. Suikerrijke tussendoortjes zorgen namelijk voor een suikerpiek die gevolgd wordt door een dipje. En dat is het laatste wat je wil als je vlot wil studeren. Daarom vatte ik samen wat je best kan eten tijdens de blok en examenperiode.

7. Havermoutcups met yoghurt
Mooi zijn he, deze havermoutcups met yoghurt. Leuk om te maken voor een feestje of om wat extra’s te geven aan je ontbijt. Vervang de yoghurt ook eens door fruityoghurt, appelmoes, (chia)pudding, chocomousse of een bolletje ijs.

8. Getest: airfryer
Ik was zelf al even aan het twijfelen om een airfryer te kopen en dacht dat enkelen van jullie zich waarschijnlijk ook afvroegen hoe goed zo’n hetelucht friteuse werkt. Ik testte het uit en deelde mijn eerlijke mening met jullie.

9. Er op uit in Kopenhagen
In februari reisde ik naar Kopenhagen. Dit is de Europese stad bij uitstek voor gezonde foodies. In elk stadsdeel heb je tal van eetplekjes die heel wat gezonde gerechten serveren. Mijn aanraders schreef ik met alle plezier uit.

10. Tips om meer water te drinken
Ik hoor regelmatig dat mensen moeite hebben om genoeg te drinken. Toch kan je met enkele kleine aanpassingen daar snel een gewoonte van maken. Met mijn 8 tips lukt het jou ook!