Getest: Mealhero

Ik hoor het bij mij in de praktijk vaak: mensen die lange werkdagen hebben of door het woon-werkverkeer pas ’s avonds laat thuiskomen en daardoor niet aan gezond koken toekomen. Vaak is het een excuus dat snel gebruikt wordt, maar soms is je dag zo druk dat een gezonde kant-en-klare maaltijd wel handig is.

Mealhero biedt gezonde stoommaaltijden aan. Dit klonk heel interessant, dus stond ik er natuurlijk voor open om deze slimme stomer eens te testen.

Mealhero
Mealhero is in 2017 gelanceerd via een Kickstarter campagne en ondertussen loopt de levering van hun slimme stomer en vriesverse foodboxen vlotjes.

Het is dus een soort van foodbox-dienst, maar anders. Je werkt met een slimme stomer (die je huurt of aankoopt). Je bestelt via de website je gewenste maaltijden. Dat kan een weekmenu zijn of je stelt zelf je maaltijden samen: welke soort koolhydraten (pasta, rijst, aardappelen, zoete aardappel,…), welke groenten en er is keuze tussen vlees, gevogelte, vis of vegetarisch.

Via de app kan je altijd je diepvriesvoorraad raadplegen. Zo weet je wat je in huis hebt.
De diepvriesmaaltijden zijn 6 maanden houdbaar. Ideaal om als backup in je diepvries te hebben voor net die dagen dat je later thuis bent dan gepland.

De prijs van een maaltijd ligt tussen de 6 en 10 euro, afhankelijk van de grootte van je bestelling.

Hoe werkt het?
Je kiest een maaltijd of je combineert zelf 3 bakjes, al dan niet geïnspireerd door de voorstellen die je krijgt van de app. Je haalt de 3 nodige bakjes met ingrediënten uit je diepvries. Het is niet nodig om de bakjes te ontdooien.

Je scant elk bakje. De stomer herkent wat het is en geeft aan in welke bakje je welke ingrediënten moet doen.

Deksel er op, 2x op de knop duwen en het stomen begint. De stomer laat je weten wanneer de maaltijd klaar is. De stoomtijd (met afteller) is zichtbaar op de stomer zelf en op te volgen via de Mealhero-app.

De test

Het ziet er natuurlijk heel mooi en handig uit, maar is het ook lekker?
Mealhero maakt zijn belofte waar: smakelijke, gezonde maaltijden zonder werk, klaar in meestal 15 à 20 minuten.

Kijk even mee wat ik klaarmaakte.

Rijst met aubergineschijfjes en falafel:

Gnocchi met groene groenten en kipfilet met plakje ham en mozzarella:

Wilde rijst met Mexicaanse groenten en kikkererwten:
Ik was niet de enige die overtuigd werd, mijn vriend zijn reactie: “Dat is nu eens de beste foodbox die jij al hebt mogen testen.”.

Waarin onderscheidt Mealhero zich van andere kant-en-klare maaltijden?
Het zijn goed samengestelde maaltijden met een ruime portie groenten. Daarnaast wordt alles vers gemaakt en is er veel variatie mogelijk.

Het is een stoommaaltijd, dus er is geen saus bij. Zo vermijd je heel wat onnodige calorieën door vettige of romige sauzen. Je mist de saus ook niet, want de ingrediënten zijn zeer goed gekruid.

Het enige waar je rekening mee moet houden, is de zoutinname via zo’n maaltijden. De richtlijn rond de inname van zout is max. 5g per dag. Af en toe zitten er combinaties tussen die tesamen te veel zout aanleveren, maar je kan dat snel en gemakkelijk controleren in de app.

Zelf testen? + code voor 2 gratis maaltijden
Werk jij ook één dag in de week later dan normaal? Heb je soms geen tijd of zin om te koken? Probeer dan zeker Mealhero eens.

Als je bij je bestelling op www.mealhero.me, tijdens het afrekenen in de bestelnotities “CAROLIEN19” vermeldt, krijg je 2 gratis maaltijden.

Nog vragen over deze foodbox-dienst? Laat het me weten!


*Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Mealhero. Ik mocht hun slimme stomer en enkele maaltijden uittesten in ruil voor een eerlijke review. Meer informatie, zie disclaimer.