Madrid restotips

Vorige maand ging ik op citytrip naar Madrid. Niet de citytrip stad bij uitstek, want veel om te bezichtigen is er niet. Het is er wel enorm gezellig met veel leuke plekjes om iets te eten of te drinken. Dat laatste vind ik natuurlijk één van de leukste dingen om te doen op vakantie.

Ik zet mijn aanraders op een rijtje voor jullie. Toevallig zijn het allemaal restaurants die op meerdere locaties in Madrid gevestigd zijn. Ondanks dat het allemaal ketens zijn, was het eten er meer dan in orde.

La Rollerie
Bij La Rollerie kan je ’s morgens degelijk en uitgebreid ontbijten. Op vakantie kies ik altijd voor een uitgebreid ontbijt. We kozen voor ontbijtformule ‘La Rollerie’, wat voor 2 personen slechts €11,50 kost.
Een voordeel van in Spanje te zijn, is dat vers geperst sinaasappelsap belachelijk goedkoop is. Zeker niet vergeten te bestellen!

Meer info: www.larollerie.com


Federal Café

Het Federal Café is een hippe koffiebar waar je ook kan eten. Alles op de kaart sprak me meteen aan. Een keuze maken, was dan ook moeilijk. Het werd uiteindelijk een omelet met pompoen en ricotta en geroosterd zuurdesem brood.

Als cappuccino-liefhebber bestel je in Madrid trouwens beter geen cappuccino (niet te drinken), maar een gewone koffie of een verfrissend sapje.

Meer info: www.federalcafe.es


Ôven

Ôven profileert zich als mozzarella bar, maar je kan er ook salades, pasta en pizza eten. Als ik nog eens in Madrid ben, is Ôven de eerste plek waar ik naar toe gaan. We zijn er zelf 2 keer geweest omdat het zo goed was. Als mozzarella fan was ik benieuwd naar de burrata tartufo. Het verdict: smaakt naar meer.

Hou nog wat plaats over voor dessert, want de biscotti al horno is hemels. In eerste instantie dacht ik dat het een droog koekje ging zijn tot ze daar afkwamen met een warme chocolate chip cookie met daarop een bolletje roomijs. Een echte caloriebom, maar als je op vakantie bent…

Meer info: www.oven.es


Lamucca

Bij Lamucca vindt iedereen wel een gerecht naar keuze. Je moet geen hoogstaande gerechten verwachten, maar gewoon een degelijke maaltijd.

Meer info: www.lamuccacompany.com

Ga jij binnenkort naar Madrid? Of ben je er al geweest en heb jij zelf nog een resto tip?