Follow:

Madam Bakster

Madam Bakster, aka Laura Verhulst, is de eerste online bakkerij voor gezondere desserts. Laura’s passie voor bakken en gezond eten kwam er nadat ze in haar tienerjaren heel wat gewicht kwijtspeelde. Ze bande desserts uit haar dieet omdat ze dacht dat er geen plaats voor was. Van die gedachte is Laura afgestapt en ze begon te experimenteren met het maken van gezonde desserts. Zo zag ik afgelopen jaar heel wat creaties op Instagram voorbijkomen. Dat zag er elke keer zo goed.

on-a-healthy-adventure-madam-bakster

Het zijn desserts waarin er voor betere, natuurlijke ingrediënten gekozen wordt. Zo vervangt Madam Bakster bijvoorbeeld bloem door speltbloem, havermout en/of noten zodat je meer vezels binnenkrijgt. Om de taart te zoeten, wordt er geen suiker gebruikt, maar kiest Laura voor dadels of kokosbloesemsuiker. Het maakt niet uit welke soort suiker je gebruikt, want suiker is suiker, maar kokosbloesemsuiker bijvoorbeeld laat de bloedsuikerspiegel minder snel stijgen (dus geen suikerpiek) in vergelijking met ‘gewone’ geraffineerde suiker. De natuurlijke ingrediënten maken de taarten ineens ook gluten- en lactosevrij en vegan.

Let op: Het mag dan gezondere taart zijn, er zitten nog steeds behoorlijk wat calorieën in. Vergis je niet door te denken dat je er onbeperkt van kan eten (was het maar waar!). Af en toe een stukje taart past in je voedingspatroon.

Vanaf 27 juli opende Madam Bakster in de Brabantdam in Gent een pand om bestellingen af te halen. Voorlopig werkt Laura enkel op bestelling. Die kan je plaatsen op www.madambakster.be. Je kan ook nog steeds een stukje taart proeven bij één van de vele zaakjes die Madam Bakster taart serveren.

De taarten veranderen naargelang het seizoen, maar telkens kan je kiezen uit 7 taarten. Benieuwd wie ik mee naar huis nam? Ja, je leest het goed, ik schreef inderdaad “wie”. Madam Bakster heeft namelijk leuke namen voor haar taarten, chocolade en lekkernijen bedacht.

Mijn keuze viel op Rosalie (chocolade-kokostaart) en Jacqueline (appel-karameltaart). Rosalie deed me een beetje denken aan een chocolade tartelette. De vulling was harder, maar paste zeer goed bij de kokosroom en het fruit. Jacqueline is een oude klassieker in een nieuw jasje gestoken: een krokante bodem met een laagje karamelsaus en appelschijfjes, mmm.

on-a-healthy-adventure-madam-bakster-taart

Er gingen ook twee Arthuurtjes mee. Ik was aangenaam verrast door deze krokante chocolat chip cookies.

on-a-healthy-adventure-madam-bakster-koekjes-1

Vorige maand ging ik nog achter een Maurice (chocolade-tofutaart) voor mijn oma haar verjaardag. Ook deze was lekker!

on-a-healthy-adventure-maurice

Heb je het niet zo voor taart en koekjes? Dan is een emmertje krokante popcorn misschien meer iets voor jou.

on-a-healthy-adventure-madam-bakster-charlie

Leuk om te weten: Het team van Madam Bakster is druk aan de weer in hun pand. Ze zijn het aan het verbouwen zodat we er binnenkort ook terecht kunnen voor een kopje koffie met een stuk taart!

Heb jij al eens taart van Madam Bakster geproefd?

Share on
Previous Post Next Post

Je vindt deze posts misschien ook interessant:

7 Comments

 • Reply Josie

  Nog niet geproefd maar al heel vaak verlekkerd naar zitten kijken op de website en Instagram. Dus ik ga er binnenkort eens werk van maken 🙂
  Gewoon jammer dat veel mensen nog niet echt open staan voor dit type gezonde desserts, toch in mijn vrienden- en kennissenkring. Moest ik zeggen dat ik voor een feestje een taart met pakweg tofu zal meebrengen, zouden er veel zijn die me aankijken alsof ik net een bom gedropt heb 😉 Men denkt dan automatisch dat dat niet lekker kan zijn…
  Liefs x

  10 november 2016 at 09:46
 • Reply Anne

  Wat een super gaaf initiatief. Het is voor mij iets te ver uit de buurt maar ik zal er aan denken als ik eens in de buurt ben.

  10 november 2016 at 09:58
 • Reply Lies

  ‘K wil proeven van jouw vriend(innet)jes !
  Lie(f)s.

  10 november 2016 at 11:55
 • Reply Naomi

  Ik kende het nog niet maar oh my god, gimme! Ik ben niet zo’n liefhebber van zoet maar soms eet ik het wel graag en een gezondere variant lijkt me dan ook ideaal!

  10 november 2016 at 14:56
 • Reply Silke

  Ik vind de taarten ook heel lekker, en ze zien er altijd zo prachtig uit! Ik proefde tot nu toe altijd op verplaatsing in een koffiebar, maar ga zeker ook eens bij Madam Bakster zelf langs eenmaal het pand volledig af is 🙂

  11 november 2016 at 12:20
 • Reply Marielle | About That Blonde

  Wat een gaaf initiatief, het ziet er heerlijk uit, ben benieuwd hoe het smaakt.

  13 november 2016 at 19:07
 • Reply On a Healthy Adventure - Koffieklets - november 2016 - On a Healthy Adventure

  […] Yoga en high tea Blogvriendin Sarah kwam op Facebook een leuk evenement tegen: een les yin yoga gevolgd door een high tea. Natuurlijk gingen we daar naar toe. Na een ontspannende yogales – wat we niet snel kiezen omdat we graag veel bewegen – konden we aanschuiven voor een heerlijke kop Phur thee met lekkers van Madam Bakster. […]

  18 juli 2018 at 19:23
 • Leave a Reply