Madam Bakster

Madam Bakster, aka Laura Verhulst, is de eerste online bakkerij voor gezondere desserts. Laura’s passie voor bakken en gezond eten kwam er nadat ze in haar tienerjaren heel wat gewicht kwijtspeelde. Ze bande desserts uit haar dieet omdat ze dacht dat er geen plaats voor was. Van die gedachte is Laura afgestapt en ze begon te experimenteren met het maken van gezonde desserts. Zo zag ik afgelopen jaar heel wat creaties op Instagram voorbijkomen. Dat zag er elke keer zo goed.

on-a-healthy-adventure-madam-bakster

Het zijn desserts waarin er voor betere, natuurlijke ingrediënten gekozen wordt. Zo vervangt Madam Bakster bijvoorbeeld bloem door speltbloem, havermout en/of noten zodat je meer vezels binnenkrijgt. Om de taart te zoeten, wordt er geen suiker gebruikt, maar kiest Laura voor dadels of kokosbloesemsuiker. Het maakt niet uit welke soort suiker je gebruikt, want suiker is suiker, maar kokosbloesemsuiker bijvoorbeeld laat de bloedsuikerspiegel minder snel stijgen (dus geen suikerpiek) in vergelijking met ‘gewone’ geraffineerde suiker. De natuurlijke ingrediënten maken de taarten ineens ook gluten- en lactosevrij en vegan.

Let op: Het mag dan gezondere taart zijn, er zitten nog steeds behoorlijk wat calorieën in. Vergis je niet door te denken dat je er onbeperkt van kan eten (was het maar waar!). Af en toe een stukje taart past in je voedingspatroon.

Vanaf 27 juli opende Madam Bakster in de Brabantdam in Gent een pand om bestellingen af te halen. Voorlopig werkt Laura enkel op bestelling. Die kan je plaatsen op www.madambakster.be. Je kan ook nog steeds een stukje taart proeven bij één van de vele zaakjes die Madam Bakster taart serveren.

De taarten veranderen naargelang het seizoen, maar telkens kan je kiezen uit 7 taarten. Benieuwd wie ik mee naar huis nam? Ja, je leest het goed, ik schreef inderdaad “wie”. Madam Bakster heeft namelijk leuke namen voor haar taarten, chocolade en lekkernijen bedacht.

Mijn keuze viel op Rosalie (chocolade-kokostaart) en Jacqueline (appel-karameltaart). Rosalie deed me een beetje denken aan een chocolade tartelette. De vulling was harder, maar paste zeer goed bij de kokosroom en het fruit. Jacqueline is een oude klassieker in een nieuw jasje gestoken: een krokante bodem met een laagje karamelsaus en appelschijfjes, mmm.

on-a-healthy-adventure-madam-bakster-taart

Er gingen ook twee Arthuurtjes mee. Ik was aangenaam verrast door deze krokante chocolat chip cookies.

on-a-healthy-adventure-madam-bakster-koekjes-1

Vorige maand ging ik nog achter een Maurice (chocolade-tofutaart) voor mijn oma haar verjaardag. Ook deze was lekker!

on-a-healthy-adventure-maurice

Heb je het niet zo voor taart en koekjes? Dan is een emmertje krokante popcorn misschien meer iets voor jou.

on-a-healthy-adventure-madam-bakster-charlie

Leuk om te weten: Het team van Madam Bakster is druk aan de weer in hun pand. Ze zijn het aan het verbouwen zodat we er binnenkort ook terecht kunnen voor een kopje koffie met een stuk taart!

Heb jij al eens taart van Madam Bakster geproefd?