Maaltijdsalade: zoete aardappel, linzen, paprika, rucola en een portobello met ricottavulling

Na de HelloFresh foodbox al eens getest te hebben, bezoek ik nog regelmatig de recepten-pagina wanneer ik op zoek ben naar inspiratie voor gerechten. Toen ik deze maand de uitdaging kreeg om één van mijn favoriete HelloFresh recepten “On a Healthy Adventure”-proof te maken, ging ik meteen aan de slag.

Ik gaf mijn eigen twist aan de gevulde portobello. Ik maakte er een volwaardige maaltijdsalade van samengesteld uit zoete aardappel, linzen, paprika, rucola en een portobello met ricottavulling.

Hoe paste ik het recept aan? Ik halveer de portie zoete aardappel en voeg een iets grotere portie linzen toe zodat beide ingrediënten de juiste verhouding in de maaltijd hebben. Verder maak ik de salade calorie-armer door de olijfolie bij de balsamico-azijn weg te laten en voor voor ricotta i.p.v. feta te kiezen. Door de ricotta wordt de vulling ook veel sappiger, waardoor je eigenlijk geen extra olie of dressing nodig hebt.

Ingrediënten (1 persoon):
– 150g zoete aardappel
– 1 puntpaprika
– 1 el olijfolie
– 25g ongekookte groene linzen
– rucola
– 2 el balsamico-azijn
– 1 portobello
– 50g ricotta
– 1 el vers citroensap
– 1 el fijngehakte peterselie
– zwarte peper van de molen
– 1 kl panko of paneermeel

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Breng wat water met een snufje zout aan de kook. Kook de linzen gaar in zo’n 25 minuten.
3. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes. Leg op een bakplaat. Bestrijk de zoete aardappel blokjes met een laagje olijfolie. Probeer maar de helft van de bakplaat te gebruiken, want de paprika en portobello komen er nog bij. Bak de zoete aardappel 20 minuten in de oven.
4. Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snij in partjes.
5. Maak de vulling voor de portobello door ricotta met citroensap, peterselie en zwarte peper te mengen. Vul de portobello hiermee. Strooi er nog een beetje panko over (voor een krokante toets).
6. Wanneer de zoete aardappel 10 minuten in de oven zit, haal je de bakplaat er uit. Leg er de stukjes paprika bij en bestrijk ze met een laagje olijfolie. Smeer wat olijfolie uit op de bakplaat waar je de portobello zal leggen en leg de gevulde portobello er op. Laat alles nog 10 minuten bakken.
7. Roer ondertussen de balsamico-azijn onder de rucola.
8. Voeg hieraan de zoete aardappel, linzen en paprika toe en meng onder elkaar.
9. Als laatste leg je de gevulde portobello er boven op.


Wat vind je van mijn versie?