Follow:

Maaltijden en snacks meenemen ‘on the go’, hoe doe ik dat?

Als je gezond wil eten, ben je beter voorbereid. Daarbij zijn de bakjes van Sistema voor mij onmisbaar. Sistema is vergelijkbaar met Tupperware. Alleen hebben de Sistema doosjes veel meer compartimenten, waardoor ik ze geweldig vindt. Dat maakt ze ook perfect om maaltijden en snacks mee te nemen ‘on the go’.

Je hebt de standaard huishouddoosjes die super handig zijn, maar het is de ’to go’ reeks die ik zo graag gebruik. Ondertussen heb ik zo goed als bijna elk potje (geen grap!). Mijn favoriete drie deel ik graag met jullie: ontbijt to go, snack to go en salad to go.
Als je wat meer gevorderd (als ik het zo mag noemen) bent, ga je ook alle extraatjes zoals saus tubes en dressingpotjes willen of kies je voor gemakkelijkheidshalve voor de bento box. Of als je je lunch niet koel kan bewaren, kan je beter de salad box met koelelement in huis halen.

Ik zal het vandaag maar houden bij mijn drie favorieten:

Ontbijt to go
Het ontbijt to go potje is ideaal voor de granola liefhebbers onder ons. Je kan namelijk onderaan in het potje yoghurt, al dan niet met stukjes fruit, doen en in het bovenste compartiment granola. Zo blijft je granola krokant. Er zit ook een handig in elkaar te steken lepeltje bij.Snack to go
Als gezond tussendoortje raad ik regelmatig groentesticks met een magere dip aan. Maar hoe neem je dat mee? Dat doe je met de snack attack to go, een langwerpig doosje met daarlangs een plaatsje voor een dipsausje.


Salade to go
De laatste aanrader is de salad to go doos. Je kan groenten in de box doen. Alle extraatjes zoals falafel of noten, pitten en zaden of granaatappelpitjes kan je in het apart bakje doen. In het midden is er ook een plekje voor een potje dressing. Zo hou je alle ingrediënten apart en meng je pas alles wanneer je gaat eten.


Je kan de Sistema doosjes bij steeds meer winkels kopen. Je vindt ze onder andere bij Blokker, Carrefour en Colruyt of online bij Bol.com of Collishop.be.
De ’to go’ reeks is er in 4 frisse kleurtjes: blauw, groen, paars of roze. Alle Sistema potjes mogen trouwens in de afwasmachine!

Wie van jullie heeft er ook Sistema potjes in huis? Ook fan van de ’to go’ reeks?

Share on
Previous Post Next Post

Je vindt deze posts misschien ook interessant:

4 Comments

 • Reply ohladybake

  Sistema is de max
  de beste potjes die ik ooit al in huis heb gehad
  maar de to go reeks nog niet getest dus bij deze…

  23 januari 2018 at 12:33
  • Reply onahealthyadventure

   Nog een Sistema fan, super!

   31 januari 2018 at 17:52
 • Reply Kim

  Super fijn ik heb net de Twist’n Sip Tea aangeschaft. Erg fijn voor losse thee gebruikers.

  30 april 2018 at 13:58
  • Reply onahealthyadventure

   Zo’n exemplaar heb ik (nog) niet. Goed om te weten dat die aangenaam in gebruik is.

   30 april 2018 at 17:39

  Leave a Reply