Koffieklets – oktober 2016

Neem 5 minuutjes de tijd en lees even mee hoe oktober verliep.

Bloggersveiling
Ik deed mee aan een bloggersveiling ten voordele van Het Simbahuis een initiatief van SOS Kinderdorpen. Elke blogger gaf een item of ervaring om te veilen. Ik stelde een health box samen met enkele van mijn favoriete producten en gadgets. Samen haalden we enkele duizenden euro’s op. Geweldig he!

High tea
Het hoogtepunt van mijn maand was de high tea van Whittard. Als je in Londen bent geweest, is de kans groot dat je al eens een winkel van Whittard bent binnengestapt. Hun mooie theeverpakkingen en prachtige theesets lokken je naar binnen. De high tea was tip top in orde. Ik voelde me net als Alice in Wonderland.

on-a-healthy-adventure-high-tea-1

Naast het proeven van enkele thees met foodpairing (zoals scones met lekkere Wilkin & Sons jams) heb ik ook veel bijgeleerd. Wist je dat er maar 6 soorten thee zijn? Zwarte, groene, gele, witte, oolong en pu-erh thee. Alle soorten fruitthee zijn infusions. Bovendien is het ook belangrijk dat je je thee nooit te lang laat trekken! Na 3 minuten is thee perfect. Als je het langer zou laten trekken, komen er stoffen vrij die er voor zorgen dat je thee bitter smaakt. Een gouden tip 😉

on-a-healthy-adventure-high-tea-2
Flâneur
Deze maand opende er een nieuwe hotspot in Antwerpen. Flâneur wil zich als spaghettikenner op de kaart zetten. Daarom staat er enkel spaghetti bolognaise, in drie verschillende versies, op de kaart. Lekker!

on-a-healthy-adventure-fla%cc%82neur-4


Tripjes

De eerste twee weken van oktober had ik trouwens vakantie. Ik wou er eventjes tussenuit voor ik de 17e een nieuwe job startte. Ik werk nu in Gent. Ze hebben de Dok Noord buurt helemaal opgewardeerd. Nu zijn er ook zaakjes voor een gezonde lunch of een koffietje, helemaal mijn ding.

En dan kan ik meteen ook eens vaker bij Madam Bakster langsgaan. Ik ben bij Laura een taartje en enkele chocolade-karamelrepen gaan halen voor de verjaardag van mijn moeke.

Ik ben ook nog een weekendje naar zee geweest met vrienden. Het was een last-minute tripje, maar dat zijn meestal net de leukste.

on-a-healthy-adventure-zee


Tone It Up

Ik heb deze maand ook de Tone It Up 31 Day Fall Challenge gevolgd. Voor elke dag was er een trainingsschema en een 31 rep challenge. Karena & Katrina maken van elke uitdaging de moeite.

Halloween
Op Halloween kon ik geen nee zeggen tegen een verkleedfeestje. Samen met vader abt en moeder overste ging ik als heks er op uit.

on-a-healthy-adventure-halloween

31 oktober was het Halloween. Deze dag wordt steeds populairder in Europa. Ik vind alles thema-gerelateerd super. Het huis versieren voor Halloween, verkleedfeestjes of spooky gerechten, ik ben er allemaal voor te vinden. Bij Poilâne wisten ze dat ook en daarom bezorgden ze mij deze enge Punitions.

dsc07567
Hoe was jouw oktober?