Koffieklets – maart 2017

Maart zit er op. Tijd voor een nieuwe koffieklets!

Blogger challenge
Het eerste weekend van maart begon al spannend. Met mijn Rhubarb Spring mocktail nam ik deel aan de ‘Bring the Spring Cocktail Challenge’. Het was Marlies die met haar Pink Bows een plaatsje op de cocktailkaart bemachtigde. Ik mag dan niet gewonnen hebben, het was wel een leuke ervaring.

Kookworkshop
Ik ging deze maand naar een kookworkshop van Le Creuset. Zahia Belkhiri leerde mij meer over de Marokkaanse keuken. Het succes voor een heerlijk gerecht uit een tajine is de bodem te beleggen met groenten (ui, wortel,…), voldoende koriander en bladpeterselie toe te voegen en een goede snuf ras el hanout. Wat je niet mag doen? Roeren. We zijn het zo gewoon om door onze stoofpotjes te roeren, maar eens alles in een tajine zit, moet je dat gewoon laten sudderen.

Veel Marokkaanse hapjes worden gemaakt met filodeeg. De hartige pasteitjes worden afgekruid met kaneel en bloemsuiker. Het was verrassend dat zoet-zout, maar eigenlijk best lekker.

Ik gebruik zelf ook heel graag filodeeg als vervanger voor vettig, zwaar bladerdeeg. Denk maar aan mijn lichte quiche en gezonde loempia’s.


Week van de Diëtist

Van 20 t.e.m. 26 maart was het de Week van de Diëtist. Ik vind dit een super initiatief om het beroep van diëtist in de kijker te zetten. Te vaak wordt de diëtist vergeten, terwijl hij/zij een belangrijke rol kan spelen in gezondheid en een gezond voedingspatroon.

Elk jaar zet de Week van de Diëtist een andere thema in de kijker. Vorig jaar ontkrachten we de mythes dat aardappelen en pasta dik maken en dat diëten niets eten is (voor meer hierover klik hier). Dit keer werd er aandacht gegeven aan voeding bij kinderen. Het is enorm belangrijk om kinderen van kleins af aan goede eetgewoonten mee te geven. Voor betrouwbaar advies kan je raad vragen aan een diëtist!


Goed Gevoel Yoga XL event

Ik trok met veel plezier nog eens naar Flanders Expo Gent voor de Goed Gevoel Ladies Fair. Ik ging speciaal voor het Goed Gevoel Yoga XL event. Met tal van andere yogi’s volgden Tessa en ik er een yogasessie geleid door Nina De Man én dat op live muziek van dj Buscemi. Het was een leuke manier om met vriendinnen yoga te ontdekken!

Ik (top met print en rode yogabroek) sta links in het midden op een paars yogamatje. Gevonden?


Nieuw in kookboek-land
Julie Van den Kerchove heeft een nieuw boek uitgebracht: Easy Vegan. Na Julie Natuurlijk kan je nu nog meer plantaardige recepten vinden in Easy Vegan. Wat ik er al van geproefd heb, is in de smaak gevallen.


Nu zijn jullie weer mee. Tot volgende maand!