Koffieklets – juni, juli & augustus 2017

Ik besloot om de zomermaanden te bundelen in één koffieklets. Benieuwd wat ik de afgelopen maanden heb gedaan? Lees dan zeker verder.

Sinds ik een Brita waterfilterkan heb, kan ik niet meer zonder. De smaak van gefilterd kraantjeswater is zoveel beter. Natuurlijk hangt de smaak van kraantjeswater af van de regio, maar toch, het is een verbetering. Gefilterd water kan je ook gebruiken in keukenapparaten en bij de bereiding van mocktails.

Ik deel dan ook graag het recept voor deze heerlijke matcha mocktail met jullie.

Ingrediënten: 1 tl matcha (poeder), 3 cl gefilterd water, 2 cl limoensap, 2 cl gembersiroop, ginger beer, ijsblokjes
Bereiding: Neem een shaker. Doe hierin alle ingrediënten, uitgezonderd het ginger beer. Sluit de shaker en schud de ingrediënten krachtig. Zeef de cocktail boven een met ijsblokjes gevuld glas. Voeg het ginger beer langzaam toe.


Op 21 juni was het International Yoga Day. Tao nodigde mij uit om het enkele dagen eerder te vieren tijdens Brussels Yoga Day. ’s Morgens werd ik in Brussel verwacht voor een rooftof yoga sessie, gevolgd door een ontbijt. Daarna trokken we naar het Ter Kamerenbos. Na een uur yoga in de vlakke zon – puffen geblazen! – kon ik wat bijkomen in Chalet Robinson, het restaurant dat in het midden van de vijver in het bos ligt.


Benieuwd naar hoe het kantoor (van mijn privépraktijk als diëtiste) er uit ziet? Bij deze een kijkje.

Het is geen zomer zonder bij één van de vele festivals langs te gaan. Dit jaar gingen mijn vriend en ik nog eens naar Les Ardentes.

In juli ging ik een dagje naar Disneyland. Plezier gecombineerd met een goede workout, want tijdens zo’n dag zet ik gemakkelijk zo’n 20.000 stappen. Heel wat kilometers afgestapt en binnenkort loop ik er 5 km bij, want eind september ben ik er weer tijdens het Disney Magic Run weekend.

De afgelopen maanden heb ik niet zo frequent gelopen, dus moest ik wat bijtrainen om de 5 km in september op een mooi tempo uit te lopen. Ik heb deze keer mijn loopconditie opgekrikt met een start to run schema. Binnenkort meer hierover op de blog.

Mercado in Antwerpen sloot even de deuren, maar is sinds 18 augustus weer open. Een goede reden om nog eens langs te gaan. Mijn nieuwe aanrader is de heerlijke pizza van Tuscan Garden by Fiasco.

Op 30 augustus was de eerste aflevering Bake Off Vlaanderen op tv te zien. Ik kijk graag kookprogramma’s. Ik vind het concept achter Bake Off ook leuk. Het doet me denken aan blogger challenges. Je krijgt een opdracht en je moet iets lekkers binnen dat thema bedenken.
Hoe goed ziet dit gebakje er uit? Mooi op foto gezet door Ines.

Hoe was jullie zomer?