Koffieklets – juli 2016

Vandaag introduceer ik een nieuwe, maandelijkse rubriek op On a Healthy Adventure: koffieklets! Neem er gezellig een kopje koffie (of thee) bij en ik praat je even bij wat ik afgelopen maand allemaal meemaakte.

Juli is voorbijgevlogen! Het was een typische vakantiemaand met veel uitstapjes en leuke momenten.

Waar ik vooral van genoten heb, is het verminderde verkeer op de autowegen. Nu sta ik op een half uurtje, in plaats van de gewoonlijke 45 à 60 minuten, op mijn werk. Dat betekent ook sneller thuis zijn. Heerlijk om rond 16u toe te komen en nog genoeg tijd te hebben voor leuke dingen.

Koffie


Eten

Ik heb deze maand heel wat recepten uit Rens Kroes nieuwe kookboek ‘On The Go‘ (recensie verschijnt donderdag) uitgeprobeerd. Op Instagram heb ik er al veel van gepost en enkele receptjes ga ik zeker opnieuw klaarmaken. Gezonde snacks, daar ben ik altijd voor te vinden 😉

Ook heb ik veel vaker plantaardig gegeten. Ik besloot een eerste receptje van Minimalist Baker uit te proberen en sindsdien stond er elk weekend wel een Minimalist Baker gerechtje op tafel. Al uitgetest: easy vegan falafel, mexican quinoa salad, jalopeno corn muffins en black bean burger. Nog uit te testen? Zo’n 90 recepten, haha, ik ga mijn werk hebben.

Naast gezond eten, heb ik deze maand wel wat gesnoept. Een feestje hier, een avondje uit daar en met het warme weer ijsjes dus veel te veel lekkers en verleidingen 🙂 maar het is vakantie, dus dan kan dat wel eens!

Ik heb mezelf ook een Sistema lunchbox to go gekocht. Het is er eentje met compartimenten zodat ik naast mijn lunch ook snacks kan meenemen. Er zit ook een handig potje bij voor je dressing of topping. Ik ben dol op al die Sistema boxen. Ik heb er voor alles wel eentje: ontbijt, boterhammen, snacks,…

Minimalist Baker


Uitstapjes

Begin juli ging ik naar de Wake Up Party van Munchies: de ochtend starten met yoga en daarna gezond brunchen. Ik hoorde dat er deze maand een derde editie zal volgen. Als ik vrij ben, ga ik zeker nog een keer. Gaat er nog iemand?

De dag erna ben ik met enkele blogger-vriendinnetjes naar Gent getrokken. We gingen brunchen bij Alix Table & Jardin d’Amis, waar je in de zomermaanden bij goed weer buiten aan een picknick tafel kan eten. Een verslagje komt er deze week aan, want dit is een aanrader!

Ik ben ook meermaals de grens overgetrokken richting Nederland. In Eindhoven ging ik met mijn mama lunchen bij Bagels & Beans, perfect plekje voor wie van bagels houdt. Meestal kies ik voor de paddo burger. Een topper! Daarna reden we door naar de Strijp om eens bij Vershal Het Veem binnen te springen. Leuke locatie om te bezoeken als je in de buurt bent.

Dit weekend was ik nog in Utrecht. Carolina nodigde me uit voor een ontbijtfeestje bij Yoghurt Barn. Ik had al veel positiefs gehoord over dit zaakje en al die beloften werden waargemaakt. We kregen een uitgebreid ontbijtbuffet met krentenbrood, yoghurtjes, smoothies en heerlijke Sharp Sharp snacks. Naast het lekkere eten, was het natuurlijk ook super gezellig met de andere fitgirls. Ik besloot de stad nog wat verder te verkennen. Het is er zo mooi aan de gracht. Terrasjes en restaurants naast het water en wat een leuke sfeer hangt er bij het Domplein. Ik ga zeker een keer terug. Om meer te ontdekken en langs te gaan bij andere leuke adresjes. Zaterdag had ik enkel tijd om bij SLA en STACH binnen te springen.

Yoghurt Barn


Sport

Ik ben nog steeds bezig met de tweede ronde van de Tone It Up 2016 Bikini Series. Ik vind het geweldig! Ik kijk echt uit naar mijn workouts en dat is hoe het moet zijn 🙂 Denk niet dat het gemakkelijk is, want elke zondag heb ik nood aan een welverdiende rustdag.

Met een vriendin heb ik een barre les gevolgd. Super fijn! Je gebruikt een balletbarre als steun om je evenwicht te behouden, terwijl je tal van spierverstevigende oefeningen doet. Meer weten? Klik hier om er alles over te lezen.

On a Healthy Adventure Tone It Up 3


Blogger challenge

Deze maand nam ik deel aan een blogger wedstrijd. De uitdaging was om een recept te bedenken met La Fermière yoghurt. Ik koos voor 2 gemakkelijke recepten, waaraan je niets (frozen yoghurt praliné) of slechts 3 andere ingrediënten (cheesecake in een potje) moest toevoegen. Lekker gemakkelijk!

Chiapudding met aarbeid
Ook in augustus heb ik heel wat op de planning staan. Dat is voor onze volgende koffieklets!