Follow:

Koffieklets – januari 2017

Januari, de maand om die goede voornemens meteen te realiseren. Stap voor stap, want het moet natuurlijk haalbaar zijn. Als gezonder eten en meer sporten op je planning staan, ben je hier alvast op het juiste adres. Ik hoop jou dit jaar te blijven inspireren en motiveren!

Blogger challenge
Vorige maand vertelde ik al dat mijn recept voor lijnzaadtoastjes met zalm en veenbessen de Beter Voor Iedereen blogger challenge hadden gewonnen. Ik mocht me niet alleen de winnaar noemen, ik kreeg ook nog persoonlijk een zak vol vlees en eieren overhandigd. Natuurlijk allemaal producten met het BVI-label. Het is je misschien al opgevallen bij Delhaize?

Driekoningen
Na de feestdagen en het wat ongezonder eten, is het in januari tijd om het gezonde eten terug op te pikken. Alleszins na 6 januari, want die dag eet ik met alle plezier nog 1 of beter gezegd 2 grote stukken Driekoningentaart. Tot drie jaar geleden wist ik niet dat Driekoningentaart bestond. Het is geen gewoonte in de streek waar ik van kom. Ik vind het wel een leuk idee, misschien ook omdat ik al 2 jaar op rij de boon gevonden heb.

Nieuwe receptfoto’s
Sommigen is het opgevallen dat ik nieuwe foto’s van oude recepten aan het nemen ben. Zo is de blog weer wat meer up-to-date! Volgende maand ga ik een cursus food fotografie en styling volgen bij niemand minder dan Denise Kortlever, de heldin achter All Day Breakfast. Ik kijk er al naar uit!

’t Zwin
Deze maand was precies ook de periode dat iedereen ziek was. Inclusief ikzelf, dat verdomd verkoud zijn toch… Met wat extra slaap ben ik er vrij snel doorgekomen. Gelukkig, want ik had een gezellige middag aan zee op de planning staan die ik niet wilde missen. Albert Heijn had me uitgenodigd voor een AH-sessie met Ellemieke Vermolen. In ’t Zwin startten we met wandeling in stilte (foto van Gilles Draps). Wandelen in zo’n langschap met de warmte van de zon op je wangen, zalig! Daarna kregen we tips & tricks van Ellemieke om gezonder te eten, gevolgd door een lunch met smoothies.

Tournée Minérale
Het einde van deze maand betekent ook het begin van Tournée Minérale. Je kan nog steeds deel uit maken van het On a Healthy Adventure team door je in te schrijven via deze link.
Wil je als teamlid graag een Tournée Minérale pin stuur me dan een email met je adres en dan bezorg ik je er eentje.

Nieuwsbrief
Gisteren is mijn eerste nieuwsbrief verstuurd! Wil je zelf ook 1x per maand een overzicht ontvangen, schrijf je dan zeker in voor de nieuwsbrief via de zijbalk.
Als nieuwsbriefabonnee ontvang je trouwens exclusieve freebies en recepten, zoals dat van deze fruitige (granaat)appelmocktail dat half februari in je mailbox verschijnt.


Aanrader van de maand
Ik ben eindelijk begonnen met de podcasts van The Balanced Blonde te luisteren. Geweldig! Zeker de recenste met Jeannette Ogden van Shut The Kale Up is zo inspirerend. Als er iemand is die je op Instagram moet volgen voor een healthy lifestyle is het Jeannette wel. Haar motto is ‘real talk, real food’.

Tot in februari!

Share on
Previous Post Next Post

Je vindt deze posts misschien ook interessant:

6 Comments

 • Reply Merel

  Wat een leuke plannen en verhalen allemaal! Doe je goed chick, genoeg mooie dingen die op je pad komen zo te zien. En dankjewel voor de ‘aanrader-tip’, dit ga ik eens opzoeken! Liefs, Merel

  2 februari 2017 at 15:33
  • Reply onahealthyadventure

   Oh, zo lief! Dankje, Merel.

   4 februari 2017 at 08:48
 • Reply Lien Robberechts

  Aah, tournée minérale! Na een jaar zonder alcohol (op een sporadisch glasje, twee per jaar ofzo) na, kan ik het iedereen aanraden 😀

  2 februari 2017 at 17:53
  • Reply onahealthyadventure

   Ik sta volledig achter zulke sensibiliseringscampagnes. Het brengt het ‘probleem’ onder de aandacht en mensen merken echt verschillen.

   4 februari 2017 at 08:49
 • Reply MARIJKE

  Leuk om te lezen allemaal! Een nieuwsbrief moet ik ook nog steeds aan beginnen voor mijn blog maar vergeet het steeds!

  3 februari 2017 at 07:42
  • Reply onahealthyadventure

   Ik heb er ook eventjes mee gewacht, maar ik vond de start van het nieuwe jaar de ideale moment om er mee te beginnen 🙂

   4 februari 2017 at 08:50

  Leave a Reply