Koffieklets – december 2016

December, wat een drukke maand!

Begin deze maand kwam Sinterklaas langs. Ook al ben ik 27 jaar, toch krijg ik elk jaar nog iets kleins van de mama Sint. Marsepein, pepernoten en chocolade zijn niet gezond, maar horen er bij.

How to be the perfect host
Eigenlijk is december een hele feestmaand met al die familiefeesten, vriend(inn)enuitstapjes, kerstfeestjes op het werk,…

Je hebt waarschijnlijk zelf ook gasten ontvangen? En iedereen is graag een goede gastheer/gastvrouw. Toen Terra me uitnodigde voor hun ‘How to be the perfect host’ event twijfelde ik geen seconde. We kregen tafel styling tips van Anne-Catherine met als gevolg dat ik mij al naamkaartjes, eucalyptus en het koperen bestek van hier op de foto (Ikea Finriv, voor wie het zich afvraagt) ben gaan halen. Bloggervriendin Ellen verzorgde het eten. Wat ik heb meegenomen: maak eten klaar dat je kan delen i.p.v. individuele porties. Dat is nu eenmaal veel gezelliger.


Mercado

Zondag 11 december trok ik naar Antwerpen. ’s Avonds werd ik op een event verwacht, maar ik ging er ’s middags al heen zodat ik met een vriendin eens bij Mercado langs kon gaan. Als je in Antwerpen bent, spring zeker eens binnen bij deze overdekte eetmarkt.


The Grand Blogger Dinner
’s Avonds ging ik naar Het Grote Blogger Dinner van Mr. Experience. Alles was tip top in orde: lekker eten en goed gezelschap (v.l.n.r. Elien, ik, Laurence en Karen). Een geweldige avond in Kerst thema, een bloggerfriend-mas als het ware!In Flair!

Ik sta in Flair! Er werd mij gevraagd naar mijn sporttips. Hoe fijn is dat? Trouwe bezoekers hebben al enkele van mijn sporttips zien passeren in eerdere blogposts zoals tips om te beginnen lopen en 4 tips om uit je sportdip te geraken. Mijn beste advies is: zoek een sport die je graag doet en maak er tijd voor.


Blogger challenge
Ik heb nog meer leuk nieuws, want met mijn feestelijke lijnzaadtoastjes met zalm en veenbessen heb ik de Beter Voor Iedereen lijnzaadchallenge gewonnen.


Feestdagen
Een bezoek aan een Kerstmarkt is een must. Vorig jaar ging ik naar de Kerstmarkt in Monschau, dit jaar werd het Maastricht. Magisch Maastricht was in een nieuw jasje gestoken en is daardoor zeker een bezoekje waard.


Voor ik het wist, was het al Kerstmis. Samen zijn met familie en talrijke, uitgebreide feestmaaltijden. Zijn mijn tips om de feestdagen te overleven van pas gekomen?

Ik was één van de gelukkigen die vrijaf had tussen Kerst en Nieuw. Heerlijk zo’n weekje vakantie.


Afsluiten doe ik met JOU het beste te wensen voor 2017!