Koffieklets – april 2017

De tijd vliegt als je leuke plannen hebt. Deze maand was ook een spannende maand voor mij!

Het begon zoals elke andere maand met een drukke agenda. Gelukkig stonden er ook enkele leuke events op de planning. Zo mocht ik bij La Botte in Genk gaan lunchen. Ik kon me verwachten aan een menu waarbij parmaham in elke gang de hoofdrol speelde. De mogelijkheden met parmaham zijn oneindig! Deze pasta met asperges en parmaham ga ik zelf eens proberen na te maken, zo lekker.


Halfweg de maand trok ik samen met Sarah naar het Zoniënwoud. Bij B&B Hippo-droom werden we verwacht voor een yoga sessie met Eva Daeleman. Daarna trokken we te voet richting de Koninklijke Loge, een verborgen pareltje in het midden van het bos. Wat een prachtige locatie!
Wat het nog beter maakte, was het brunch buffet dat op ons stond te wachten. Als ik iets graag doe in het weekend dan is het wel brunchen. Bij deze brunch stonden Marlene appels centraal. Deze appels danken hun smaak aan het klimaat dat er in Zuid-Tirol heerst en hun prachtig kleur aan de temperatuurverschillen tussen dag en nacht daar. Hoe mooi rood zijn deze appels ook?! Ze zijn even zoet als ze er uit zien.


Je moet niet denken dat het deze maand enkel plezier was. Er werd ook hard gewerkt. Want… ik startte als zelfstandige in bijberoep! Super leuk natuurlijk om mijn eigen baas te zijn. Je kan beroep doen op mij om recepten te ontwikkelen, voor kleine cateringopdrachten, kookworkshops,… Dus moest je daar naar op zoek zijn, I’m your girl!
Daarnaast ga ik binnenkort ook mijn eigen praktijk als diëtiste openen. Een blogpost met meer informatie en foto’s volgt nog, want dit is te leuk om niet te delen.

De start bracht meteen al twee opdrachten met zich mee. Zo ontwikkelde ik enkele recepten voor Pure Via. Gelukkig is de smaak van stevia verbeterd en is die bittere nasmaak verdwenen. Mijn favoriete recept is dat van de chocolate chip koekjes. Zeker eens proberen!

Ik heb ook nog een recept voor een heerlijke, suikervrije ananas-amandelcake. Die zet ik snel online!

Op 26 en 27 april gingen de persdagen door. Tijdens die dagen openen PR-bureaus hun deuren om de nieuwe collectie voor volgende seizoen voor te stellen. Iets waar ik als blogger elke keer naar uit kijk. Deze keer kon ik het ook eens van de andere kant beleven, want ik verzorgde namelijk de catering bij één van de bureaus. Super leuk!


Ik heb er dus een heel drukke week op zitten, maar ik vind het geweldig.

Ik kijk al uit naar volgende maand!