Follow:

Kayla Itsines’ Bikini Body Guide (deel 2)

Gisteren schreef ik in deel 1 een introductie tot de Bikini Body Guide. Vandaag wil ik beginnende en huidige BBG girls advies en tips geven gebaseerd op mijn eigen ervaringen.

OnaHealthyAdventureBikiniBodyGuide3

Motivatie
Wanneer je begint met de Bikini Body Guide ben je nog erg gemotiveerd en zie je het volkomen zitten. Na een tijdje kan die motivatie zoek raken, daarom dat het belangrijk is dat je doorzet en jezelf blijft motiveren!

Sport samen met een vriend(in).
Wanneer je met 2 of meer bent, kan je elkaar motiveren en ook zagen over Kayla wanneer ze je te veel doet afzien 😉

Maak een fitness Instagram account aan.
Er zijn tal van BBG girls die een IG hebben aangemaakt om motivatie en steun te zoeken bij andere meiden.

Vergeet de weegschaal.
Het getal op de weegschaal zegt niets over je vooruitgang. Er zijn tal van BBG girls die amper of niets in gewicht zijn kwijt geraakt, maar die wel meer spieren en minder vet hebben gekregen.
Ik heb zelf ook maar 0,5 à 1 kg verloren gedurende 4 maanden, maar mijn vetmassa is wel degelijk afgenomen en dat toont mijn weegschaal niet.

Neem regelmatig progress photos.
Neem minstens elke 4 weken (beter elke 2 weken) een foto op hetzelfde moment in dezelfde kleren om zo je vooruitgang te kunnen volgen. Die foto’s tonen je resultaten ook al had je zelf nog niet gezien dat je lichaam al veranderd was 🙂

– Vertrouw op je vooruitgang.
De meeste BBG girls zien pas na 8 weken resultaten, dus laat de moed niet zakken als je nog geen veranderingen opmerkt. Ze komen wel!

– Vergelijk je niet met anderen. 
Fitness niveau: Iedereen heeft een ander fitness niveau. De ene zal meteen alle oefeningen kunnen, terwijl de andere eerst een aangepaste versie van de oefening moet doen. Ik heb zelf 3 maanden push ups op mijn knieën gedaan vooraleer ik een ‘echte’ kon. En dat is geen probleem, want ook daarmee had ik resultaten!
Lichaam: Ook zijn ieders resultaten verschillend omdat alle lichamen anders zijn. Bij de ene zullen de benen als eerste versmallen, terwijl bij anderen de buikspieren veel sneller zichtbaar zijn.

OnaHealthyAdventureBikiniBodyGuide4

Advies & tips
– Pre-training:
In de recentste versie van de Bikini Body Guide vind je 4 weken pre-training. Door deze training te doen, bereid je je al voor op de ‘echte’ 12 weken.
Ik raad aan dit te doen, want het zorgt voor een goede basis om te starten en vermindert de kans op blessures.

– Planning workouts:
Plan je workouts op voorhand, liefst voor de week begint. Behandel je workout als een afspraak die je moet nakomen. Dit zal er voor zorgen dat je zo weinig mogelijk workouts skipt.

– Sportmoment:
Zoek een geschikt moment tijdens de dag waarop je het gemakkelijkst of liefst sport.
Ik sport graag ’s morgens. Dan zit mijn workout er op voor de dag begint en kan het verdere verloop van de dag me ook niet uitputten. Maar je kan even goed een avondsporter zijn die veel liever ’s avonds sport dan ’s morgens er vroeger voor te moeten opstaan.

– Opwarmen en stretchen: 
Spierpijn is iets wat je met de Bikini Body Guide wekelijks zal ervaren. Opwarmen voor (5 minuutjes wandelen) en stretchen na (zie gids) elke weerstandstraining kan wonderen doen.

– Foamrollen:
Kayla raadt ook foamrollen aan om de druk op je spieren te doen afnemen door op de triggerpoints te ‘rollen’. Hierdoor worden je spieren minder stijf en herstellen ze sneller. Dat verkleint meteen ook de kans op blessures.
Ik heb een foamroller van More Mile Beast (€30,90), bestelbaar bij Bol.com. Soms biedt Body & Fit shop ook goedkope foamrollers (€9,95) aan, misschien iets om in de gaten te houden.

– Rust:
Rust is erg belangrijk. Plan zeker één rustdag per week in. Ook wanneer je voelt dat je lichaam rust nodig heeft, luister!

Ziek:
Je zal zeker een keer meemaken dat je ziek wordt. Dat is niet leuk en gooit je trainingsschema in de war.
Als je licht verkouden bent, kan je waarschijnlijk alles blijven verder doen.
Voel je je erg zwak, rust! Wanneer je je beter voelt, probeer een LISS sessie en als die goed gaat, kan je ook eens een weerstandstraining proberen.
Het is trouwens niet erg om een paar workouts te missen omdat je ziek bent. Dat haal je achteraf wel in 😉 Dan maak je gewoon de BBG week af of herhaal je die week.

– Wees consistent!

– Voeding:
Eet gezond en gevarieerd.
Vermijd alcohol zoveel mogelijk, want dat levert veel lege caloriëen op.
Sla het ontbijt niet over, want daarmee start je je spijsvertering.

OnaHealthyAdventureBikiniBodyGuide5

Kayla komt weldra naar Europa voor een bootcamp tour, yay!
De eerste datum is aangekondigd: 6 juni in Amsterdam tijdens Glamour’s Health Challenge Event.

Volg jij de Bikini Body Guide ook? Wat vind je er van?
Zie ik jou misschien ook in Amsterdam?

Share on
Previous Post Next Post

Je vindt deze posts misschien ook interessant:

16 Comments

 • Reply Sport // Kayla Itsines’ Bikini Body Guide (deel 1) | On a Healthy Adventure

  […] ← Product // Sap! Sport // Kayla Itsines’ Bikini Body Guide (deel 2) → […]

  6 mei 2015 at 12:28
 • Reply naomiinwonderland

  Ik volg de bikini guide niet, ik ben nu gewoon aan het sporten met een afwisseling van youtube en Charlotte’s DVD, héél erg hard maar leuk. Al heb ik wel al super veel goede dingen voor Kayla der guide gehoord dus wie weet probeer ik het later wel eens!

  6 mei 2015 at 13:08
  • Reply onahealthyadventure

   Ahha, de 3 Minute Belly Blitz? Dat moet ook wel resultaten geven! Zijn dat telkens dezelfde oefeningen die je elke dag voor 3 minuten moet doen?
   Als je eens op zoek bent naar iets anders, zeker Kayla’s BBG eens uitproberen 🙂

   6 mei 2015 at 15:25
   • Reply naomiinwonderland

    Het zijn 12 verschillende setjes van 3 min, 10 min extra ab oefeningen en een goeie/stevige warmup & cool down! Wij doen momenteel 6 van de 12 setjes per workout, de 10 min ab oefeningen en natuurlijk de warmup & cool down. Het is echt héél erg snel, vandaar het vele zweten hah, maar ik vind het echt heel erg leuk om te doen en ik voel verbetering komen!

    7 mei 2015 at 15:08
    • Reply onahealthyadventure

     Ahha, leuk om te weten hoe de workout in elkaar zit 🙂
     En super als je al verbetering voelt!

     7 mei 2015 at 15:50
 • Reply Heleen

  Ik ga volgend weekend al naar Amsterdam voor de Nike Women’s Run, nog een tripje zou dus wat te veel van het goede zijn, sad story 🙁

  6 mei 2015 at 13:21
  • Reply onahealthyadventure

   Oh spijtig, maar je hebt wel de Nike Women’s Run om naar uit te kijken. Lijkt me ook erg leuk!

   6 mei 2015 at 15:20
 • Reply Nathalie

  Oke, ik denk dat je me overtuigd hebt! Het enige is wel dat ik al cardio/krachtlessen doe waar veel van de oefeningen in terug komen dus dat wordt even verwarrend waarschijnlijk.

  6 mei 2015 at 20:43
  • Reply onahealthyadventure

   Oh wat leuk! Weer een uitbreiding van Kayla’s Army 😉 hihi.
   Ja, het zijn de standaard oefeningen, maar alles staat duidelijk per dag geordend dus dat moet wel lukken. En als de combinatie met je krachtlessen te zwaar wordt, kan je altijd een workout minder doen eh.
   Hou me op de hoogte als je gestart bent!

   7 mei 2015 at 15:54
 • Reply liesonderweg

  Hoedje af voor jou !
  Lie(f)s.

  6 mei 2015 at 20:53
 • Reply Eline Reynders (@reynderseline)

  Ikzelf volg de Bikini Body Guide niet – en dankzij jou heb ik hem bij deze ontdekt! Heel leuk artikel! En zoals je zelf aangeeft, planning is everything… En bij dat puntje gaat het bij mezelf vaak mis. X

  31 mei 2015 at 10:09
  • Reply onahealthyadventure

   Dankjewel Eline! Na een tijdje lukt dat plannen wel, je moet ook een beetje voorbereid zijn om last-minute je dagindeling nog wat te verschuiven. Dat gebeurt ook regelmatig eens bij mij 🙂 x

   1 juni 2015 at 08:40
 • Reply Event // Glamour’s Health Challenge | On a Healthy Adventure

  […] Meer weten over Kayla Itsines? Ik heb een tijdje terug twee blogpost geschreven over haar Bikini Body Guide, lees snel deel 1 en deel 2. […]

  7 juni 2015 at 13:06
 • Reply Event // BBG meet up | On a Healthy Adventure

  […] Zoals jullie misschien nog wel weten, volg ik Kayla Itsines’ Bikini Body Guide (BBG). Ik schreef er een tijd geleden een introductie over en een post met advies en tips. […]

  25 augustus 2015 at 04:57
 • Reply Nina Kremer

  Leuk en interessant artikel met goede tips! Fijn om te lezen dat het niet erg is als je de push ups nog niet gelijk helemaal kan en dat je je niks moet aantrekken van de cijfertjes op de weegschaal. Dat vind ik namelijk nog wel eens moeilijk. Ik ben deze week in week 2 begonnen en hoop dit keer het vol te kunnen houden, aangezien het al poging 3 is…
  Groetjes, Nina

  29 september 2015 at 13:54
  • Reply onahealthyadventure

   Dankje Nina! Alles verloopt vlotter na verloop van tijd en die resultaten volgen wel 😉 Succes!

   30 september 2015 at 18:27

  Leave a Reply