Follow:

Il Capriani Lakeside

Il Capriani Lakeside, de naam verklapt het al, is gelegen aan de oevers van het Battenbroek meer. Il Capriani ken je misschien van naam? Er zijn al vier restaurants in het Antwerpse en een vijfde op komst. Ik mocht onlangs gaan eten bij de vestiging in Mechelen.

On a Healthy Adventure Il Capriani 1
Il Capriani Lakeside is niet gelegen in het stadscentrum, dus ideaal als je even aan de stadsdrukte wil ontsnappen. Het restaurant is gelegen in een moderne blok met aan de achterzijde veel hoge ramen. Dit in combinatie met het uitzicht zorgt voor het gevoel dat je op een uitstapje bent.

Bij Italiaanse chefs weet je dat je uitstekende, authentieke gerechten voorgeschoteld zal krijgen. Het is dan ook leuk dat je in de keuken kan binnenkijken.

Tijdens het wachten kregen we een stukje tomaat-focaccia, zo lekker. De menukaart was vrij uitgebreid dus het was niet eenvoudig om een keuze te maken. Als hoofdgerecht nam ik de ravioli met tomaat en aubergine, mijn vriend de penne arrabbiata. Geen speciale gerechten, maar soms moet het niet meer zijn dan pure smaken om heel lekker te zijn.

On a Healthy Adventure Il Capriani 2
Normaal passen we voor de dessertkaart, maar deze keer niet. Onze keuze ging uit naar tiramisu en Siciliaanse cake. Gelukkig waren we met twee, zo konden we van alletwee eens proeven. Italiaanse desserts in een Italiaans restaurant zijn toch altijd wel van een ander niveau.

On a Healthy Adventure Il Capriani 3
Als je de mogelijkheid hebt, kies dan bij goed weer voor een tafeltje buiten op de patio! Zo’n gezellig lounge plekje en je hebt er een uitzicht over het water.

Adres: Blarenberglaan 8, 2800 Mechelen-Walem
Openingsuren: ma-zon 10u-22u
Reserveren: mogelijk
Betalen: cash en bancontact
Website: www.capriani.be/mechelen.html

Share on
Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Lies

  ’t lijkt wel vakantie, Carolien !
  Lie(f)s.

  24 maart 2016 at 08:33
  • Reply onahealthyadventure

   Zo voelde het ook, echt een uitstapje 🙂

   31 maart 2016 at 14:08
 • Reply DisneyChicks.nl

  Wat ziet dat er heerlijk uit allemaal, vooral de tiramisu en Siciliaanse cake!

  25 maart 2016 at 14:39
 • Reply Alexia

  Dit restaurant staat al een tijdje op mijn verlanglijstje. Lijkt me heerlijk om hier bij mooi weer buiten te kunnen zitten….

  28 maart 2016 at 09:41
  • Reply onahealthyadventure

   Inderdaad! Ik ga zeker nog eens in de zomer terug voor een tafeltje buiten 🙂

   31 maart 2016 at 14:09
 • Reply Falderie

  Ik ben wel eens in Antwerpen geweest. Heerlijk daar!
  Het restaurant in Mechelen wil ik zeker ook ooit wel eens proberen!

  2 april 2016 at 18:41
 • Leave a Reply