Follow:

Wat heb je nodig voor je eigen mini home gym?

Ik heb al jaren een mini home gym die over de jaren heen gegroeid is. Zo kan ik ’s morgens voor het werk snel sporten zonder dat ik de verplaatsing naar de fitness moet doen. Dat spaart mij veel tijd uit. Ook later op de dag, als ik wat extra tijd over heb, moet ik enkel mijn fitnessmatje en gewichtjes bovenhalen en kan ik meteen starten.

Iedereen die op regelmatige basis sport en graag thuis zou willen fitnessen, kan ik aanraden om te investeren in wat basis materiaal. Vaak kost het niet zoveel en komt het zelfs goedkoper uit dan een fitness abonnement. Kijk gerust even mee wat ik zelf in huis heb!

On a Healthy Adventure Homegym 1

Basisbenodigdheden:
– fitness- of yogamatje
– dumbbells
– kettlebells

Fitnessmatjes heb ik in overvloed, maar wel in 3 verschillende soorten: een yogamatje, een fitnessmat en een dikkere fitnessmat. Afhankelijk van mijn workout kan ik dan kiezen welke het meest comfortabel is.

Mijn dumbbells zijn van Decathlon. Als je naar budgetvriendelijk fitnessmateriaal op zoek bent, moet je bij Decathlon zijn! De prijzen variëren naargelang de uitvoering. Je hebt goedkopere ‘plastic’ gewichtjes en je hebt er in gietijzer. Ik sport zelf maar met dumbbells tot 5 kg en daarvoor zijn de goedkopere uitvoeringen in PVC perfect. Ik heb dumbbells van 1 kg, 3 kg en 5 kg.

Winkels zoals Action en Big Bazaar bieden rond januari – perfecte timing met de nieuwe voornemens om meer te gaan sporten – vaak kettlebells van 2 kg, 4 kg en 6 kg aan goedkope prijzen aan. Deze zijn gemaakt van plastic en gevuld met zand, maar ze zijn even geschikt als die in metalen uitvoering. Tenzij je op zoek bent naar zwaardere of compactere kettlebells.

On a Healthy Adventure Homegym 2

Extra’s:
– fitnessbal
– weerstandsbanden
– stepbank
– foam roller
– bosubal
– medicine ball 

Weerstandsbanden zijn een perfecte aanvulling om workouts zwaarder te maken. Het is ook gemakkelijk om mee te nemen op vakantie. Dan gebruik je de weerstandsband als ‘gewicht’. Je hebt verschil in weerstand (licht, medium of hard) bij deze banden. Ik heb een lichte weerstandsband, ook van bij Decathlon.

Ik step heel graag en gebruik het ook als onderdeel van mijn workouts. Mijn stepbank is van het merk Avento en zeer handig in gebruik. Een voordeel is dat deze stepbank verstelbaar is in hoogte.

Met een foam roller maak ik mijn spieren terug los. Een foam roller is optioneel, maar misschien wel een aanrader als je veel sport of spierpijn hebt.

On a Healthy Adventure Homegym 3

Welk fitnessmateriaal hebben jullie in huis? Heb jij ook een plekje ingericht als mini home gym?

Share on
Previous Post Next Post

Je vindt deze posts misschien ook interessant:

10 Comments

 • Reply Lies

  En het ziet er allemaal zo netjes uit, Carolien… Leuk om zo te sporten !
  Lie(f)s.

  30 juni 2016 at 16:29
  • Reply onahealthyadventure

   Ik vind het geweldig om dat allemaal binnen handbereik te hebben 🙂

   5 juli 2016 at 13:32
 • Reply Ise

  Leuke spullen! Als de Decathlon in Eindhoven open is ga ik ook mijn slag slaan 😉

  30 juni 2016 at 20:16
  • Reply onahealthyadventure

   Zeker doen Ise!

   5 juli 2016 at 13:32
 • Reply Sanne

  Ik heb helaas alleen een matje. Telt dat ook? Ik zag onlangs in de Action nog dat ze toch nu sportartikelen kopen. 🙂 Dankjewel voor de tips waar we ze kunnen kopen.

  30 juni 2016 at 21:00
  • Reply onahealthyadventure

   Dat telt ook 😉 Er zijn zoveel oefeningen, waarvoor je enkel een matje nodig hebt.

   5 juli 2016 at 13:33
 • Reply Monique | WritingMonique

  Wat een onwijs leuk artikel! 🙂 Ik heb alleen een yogamat, maar gewichten staan zeker nog op mijn lijstje

  4 juli 2016 at 08:30
  • Reply onahealthyadventure

   Dankjewel Monique! Dan heb ik je hopelijk geholpen met waar je ze kan kopen 🙂

   5 juli 2016 at 13:34
 • Reply Elisse

  Ik heb een matje, that’s it. Dit geeft me wel motivatie om opnieuw te beginnen sporten. En vooral: opnieuw fit te worden!

  4 juli 2016 at 22:14
  • Reply onahealthyadventure

   Oh leuk om te lezen Elisse!

   5 juli 2016 at 13:35

  Leave a Reply