Hello Fresh doet de boodschappen voor jou

Vorige week kwam mijn eerste Hello Fresh box toe. Hello Fresh is een dienst die voor jou recepten opstelt, de ingrediënten aankoopt en die bij jouw thuis levert op maandag- of dinsdagavond. Jijzelf moet enkel nog de maaltijden bereiden.

Dat klinkt natuurlijk erg handig! Ideaal voor wanneer je door de week niet veel tijd hebt om boodschappen te doen.

Ik kreeg een Original proefbox voor 3 maaltijden om uit te testen. Online kon ik al zien wat de recepten voor die week gingen zijn. Ik was meteen benieuwd of ze ook zo goed zouden smaken als ze er uit zien.

Gerecht 1: Kokos-vissoep met noedels en citroengras
OnaHealthyAdventureHelloFresh2
Ik zou nooit zelf een vissoep bereiden, maar dit gerecht heeft me aangenaam verrast. Het rode pepertje en het citroengras zorgen voor een pikante, frisse smaak die perfect samenging met de kokosmelk. Noedels, vis en groenten er bij en je bekomt een volwaardige maaltijd.

Gerecht 2: Köfte met couscous, citroen en abrikoos
OnaHealthyAdventureHelloFresh3
Dit gerecht was erg lekker. De basissmaak van de couscous werd aangevuld met de kruiden van de köfte. Dat werd allemaal sappiger gemaakt door de tomaatjes, abrikoos en aubergine.
De keuze voor volkoren couscous heeft alvast extra punten gescoord. Als er een gezondere keuze is, graag!

Gerecht 3: Aardappelen met olijvencrème, tomaten en radijs
OnaHealthyAdventureHelloFresh4
De aardappelsalade was helaas niets voor mij. Ik hou niet van koude salades en de smaak van olijven. Als je daar net van houdt, gaat deze maaltijd wel smaken. Bij mij thuis heeft er dan ook iemand 2 dagen lang kunnen genieten van dit gerecht.


Mijn ervaring
De box werd op het afgesproken tijdstip geleverd. Daar vreesde ik eerst wat voor, maar dat was helemaal niet nodig.
Verder zijn de hoeveelheden per persoon goed ingeschat.
De recepten zijn ook gemakkelijk te volgen voor thuiskoks. Iemand die nog nooit gekookt heeft, kan waarschijnlijk wel eens een foutje begaan.
En je moet natuurlijk wel enkele basisingrediënten zoals peper, zout, e.d. in huis hebben. Die worden niet meegeleverd in de box.

Zal ik nog eens beroep doen op Hello Fresh? Ja! Niet elke week, maar wanneer het is eens drukker is of ik geen inspiratie heb, is dit een goede oplossing 🙂


Hoe kan je een Hello Fresh box bestellen?
Je kan via de website www.hellofresh.be bestellen.

De voordeligste optie is een lidmaatschap, maar je kan ook eenmalig een proefbox bestellen. Daarbij heb je de keuze tussen een Original of Veggie box. En als extraatje kan je ook nog een goed gevulde fruitbox toevoegen aan je bestelling.

OnaHealthyAdventureHelloFresh1

Heb jij al van Hello Fresh gehoord? Wat vind jij er van? Heb je het zelf eens uitgeprobeerd?