Healthy is Funky

Twee weken geleden mocht ik naar de boek release van Healthy is Funky gaan. De schrijfster van het boek, Mich Baron, leerde ik kennen via Instagram. Als je één glimp op haar account @healthyisfunky gooit, zal je heel snel op de volg-knop duwen. Toen ik hoorde dat Mich haar recepten in een boek ging bundelen, was ik enorm benieuwd. En het resultaat mag er zijn!

On a Healthy Adventure Healthy Is Funky

Mich wist enkele jaren geleden niet veel af van gezonde voeding. Met een drukke baan had ze niet veel zin om ’s avonds lang achter de kookpotten te staan of uren in de fitness door te brengen. Toen ze ontdekte dat je helemaal niet veel tijd nodig hebt om gezond te koken en met enkele simpele trucjes al heel wat kan bereiken, heeft ze haar levensstijl omgegooid. Na haar vriendinnen te overtuigen om gezonder te eten, wilde Mich ook anderen inspireren en zo werd Healthy Is Funky geboren.

Uit haar eigen ervaring heeft Mich 10 funky regels opgesteld om zonder te veel aanpassingen gezonder te gaan leven.

On a Healthy Adventure Healthy Is Funky pompoensoep

De Healthy is Funky recepten zijn eenvoudig en snel te bereiden. Het beste is dat je niet alle ingrediënten nodig hebt, maar dat je ze gemakkelijk kan vervangen door iets wat je wel in huis hebt. Een beetje zoals de funk: doen wat op dat moment goed voelt.

De recepten zijn vaak plantaardig, gluten- en lactosevrij, maar ook geschikt om anderen te overtuigen om eens plantaardig te eten. Die vriend of vriendin die niet graag vegetarisch eet, klaagt waarschijnlijk niet als je hen één van deze gerechten voorschotelt.

De pittige pompoensoep en zoete aardappel burgers had ik al mogen proeven tijdens de boeklancering. Ik kon niet wachten om ze zelf nog eens klaar te maken.

On a Healthy Adventure burger

Als je mij beter kent, weet je dat mijn twee grootste interesses gezonde voeding én muziek zijn. Ik vind het dus helemaal geweldig dat Mich ook muziektips geeft. Als we vrienden uitnodigen voor een etentje zijn we meestal te druk bezig met het eten dat we helemaal niet denken aan de muziekkeuze. Mich wil daar verandering in brengen en daarom vind je bij elk gerecht een nummer waarmee je je gasten kan verrassen. Hoe cool is dat?!

Als jij ook graag meer funk in je keuken brengt, haal dan het Healthy Is Funky boek (€24,99, Bol.com) in huis en ontdek zelf dat healthy wel degelijk funky is!