Havermoutje

Havermout, de mogelijkheden bij het koken zijn oneindig. De laatste tijd gebruik ik zelf havermout regelmatig bij de bereiding van muffins, cakes, broodjes,… Maar je kan met havermout nog veel meer kanten uit. Denk maar aan pannenkoeken, pasta, gepaneerd vlees,…

Dat dachten Pascalle Bonnier en Mathijs Kok ook. In hun keuken, die ze het havermoutlab noemen, experimenteren ze er op los met havermout. Dat leverde 70 recepten op die ze bundelden in hun eerste kookboek ‘Havermoutje‘ (€19,99, Bol.com). Dat staat vol met ideeën voor ontbijt, lunch, snack en diner.

Havermoutje

Met de recepten plaatsen Pascalle en Mathijs havermout op de voorgrond en tonen ze hoe je andere basisingrediënten kan vervangen door havermout. De layout van het boek is net zoals havermout eenvoudig. Een witte achtergrond en foto’s die voor zichzelf spreken. Daarmee tonen de twee havermout-liefhebbers aan dat eenvoudig ook meer kan zijn!

Om jullie een eerste keer kennis te laten maken met de recepten deel ik graag twee van mijn favoriete recepten uit het boek.

Het eerste is het meest bekende: een overnight havermoutje. Dit is een simpel, gemakkelijk te bereiden ontbijt. De avond voordien doe je fruit, noten, bessen en havermout in een afsluitbaar potje. Je doet er nog wat melk bij, sluit het goed af en laat de smaken in elkaar trekken gedurende de nacht. Wanneer je ’s morgens wakker wordt, staat je heerlijke ontbijt al op je te wachten in de koelkast.

OnaHealthyAdventureHavermoutje2

De foto hieronder is er één van het glutenvrij haverbonkie. Zoals de naam al zegt, is het broodje een bonkie: een vast broodje vol met zaden, noten en havermout.

Bonkies

Als je nog meer inspiratie zoekt, volg Havermoutje dan zeker via hun website en Instagram, want daar posten ze regelmatig nieuwe recepten.

En heb ik je warm gemaakt om ook met havermout in de keuken aan de slag te gaan?
Heb je misschien zelf het kookboek ook in huis? Wat is jouw favoriete recept?