Getest: Garmin Forerunner 235

Ik trek tegenwoordig mijn loopschoenen weer vaker aan. Dat zorgde er voor dat ik op zoek ging naar een sporthorloge dat mijn vooruitgang bijhoudt. Zo kwam ik uit op de Forerunner 235 van Garmin. Dat het ijsblauwe bandje (lievelingskleur!) meteen mijn aandacht trok, zal je niet verbazen.

Garmin Forerunner 235, wat is dat voor hardloophorloge? Dit filmje zet alle features op een rijtje.

Nu weet je wat het horloge allemaal kan, maar ben je vast benieuwd naar mijn ervaringen.

Hartslagmeter aan de pols
De Garmin Forerunner 235 meet je hartslag aan de pols. Lopen zonder borstband vind ik veel aangenamer, dus dat is het eerste pluspunt. Het bandje is trouwens zweetbestendig en gemakkelijk af te wassen na het sporten.

App
Het horloge heeft een eigen gratis app: Garmin Connect Mobile. Hiermee krijg je onmiddellijk na het lopen een mooi overzicht van de gelopen route, zie je de gelopen afstand en weet je jouw gemiddelde hartslag (algemeen en per km). De app geeft statistieken weer per 7 dagen, 4 weken of 12 maanden. Zo krijg je een perfect beeld van je vooruitgang.
In de app zit ook Connect IQ, waarmee je online looprschema’s kan inplannen. Afwisselen in routes wordt daardoor heel gemakkelijk.

Hardloophorloge
Tijdens het lopen kan je op het horloge aflezen hoelang je aan het lopen bent, hoe snel en met welke hartslag. Na elke gelopen kilometer trilt het horloge even. Handig om je afstand in te schatten zonder telkens op het horloge te moeten kijken.

Je kan het horloge heel de dag aan houden. Het houdt bij hoeveel stappen je zet en als je te lang stil zit, krijg je een herinnering om te bewegen. Hop met die beentjes!
Verder krijg je een melding van smsen en social media berichten, maar helaas kan je daar niet op reageren.

Goed om te weten, is dat je het horloge kan personaliseren. Je kan je eigen interface instellen.

GPS
Het enige nadeel dat ik ondervond, is dat de GPS niet altijd goed mee is. Ik merkte het op als ik een straat recht overstak. Die extra meters werden precies niet mee geteld bij mijn gelopen afstand.

Besluit
Voor de recreatieve loper die slechts 1x per week gaat lopen, is het een te uitgebreid horloge. Ga je meermaals per week lopen en wil je verbetering zien, dan is de Garmin Forerunner 235 een heel geschikt loopaccessoire.

Ken jij de Garmin Forerunner 235? Wat vind je een pluspunt/voordeel van een hardloophorloge?